Efbet - невероятното усещане от победата! (18+)

Група Е: Италия – Ирландия, прогноза

Във сряда вечер (22.06.2016г.) от 22:00ч. ще се изиграят и последните две срещи от група Е на Евро 2016. На „Стад Пиер Мороа“ в Лил един срещу друг се изправят отборите на Италия и Ирландия. Скаудра адзура вече си осигури класиране на осминафиналите, но не така стоят нещата при ирландците, които все още нямат гарантирано място за директните елиминации. Така този двубой ще бъде от решаващо значение за тяхно класиране, като голямо значение ще има изхода от другия мач в тази група между съставите на Швеция и Белгия.

Италия не бе слагана сред фаворитите на тези еврофинали, но след първите двама мача от турнира момчетата на Антонио Конте показаха, че никога не трябва да бъдат отписвани от срещи на големи футболни първенства. Победите над Белгия с 2:0 и над Швеция с 1:0 гарантираха на скаудрата първото място в тази група Е, като те не могат да бъдат изместени дори и при поражение от Ирландия в сряда вечер. Така е твърде вероятно Конте да пусне някои от играчите, които получиха по – малко шансове за игра в предходните срещи. Почивка ще бъде дадена на капитана Джанлуиджи Буфон и халфа Антонио Кандрева, които имат леки травми и едва ли ще бъдат рискувани в този двубой.

Ирландия направи страхотен първи мач срещу Швеция и въпреки равенството 1:1, в техния лагер могат да съжаляват далеч повече от своя противник за изпусната победа. Във втората среща на тима ирландците бяха разгромени с 0:3 от Белгия, като в тази среща Ирландия значително отстъпваше на своя съперник. Сега обаче тимът на Мартин ОНийл е опрян до стената и повече грешки не трябва да  бъдат допускани, макар и срещу тим от класата на Италия. И по тази причина може да очакваме и включването на ветерана Роби Кийн, който да подпомага в предни позиции Шейн Лонг.

Италия и Ирландия са се срещали общо седем пъти помежду си, като баланса е изцяло изравнен, по две победи при три равни мача, а пет от тях завършиха под 2,5 гола. Такава опция за залог е твърде реална и сега.

Прогноза Италия – Ирландия: под 2,5 гола @ 1,60 коефициент