Холандия – Турция (07.09.12)

Световно първенство по футбол Бразилия 2014Двубой: Холандия – Турция
Начало: 07 септември 2012, 20:45 часа
Прогноза: Холандия @ 1,50 коеф. в Efbet

Холандия посреща Турция на „Амстердам Арена“ в мач от група Д на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014-та година.

Холандия се провали тотално на Евро 2012 и отпадна още в групите след три поражения от Португалия, Германия и Дания. Преди това в квалификациите мачкаха наред и взеха всичките си мачове, с изключение на един. По традиция играят отлично в квалификации, така че не можем да очакваме срив в представянето им. Играха контрола след европейското, където загубиха с 2-4 от Белгия, но там изпробваха нови схеми и експериментираха доста. Луис Ван Гаал е начело на тима вече, след като предния им наставник подаде оставка след Евро 2012. Няма много нови имена в състава им, няма и изгонени футболисти, така че продължават със същия състав и в тези квалификации.

Гледай на живо Холандия – Турция с картина и звук в Efbet

Турция пък не се класира за Евро 2012, след като отпадна в плейофа от Хърватия след 0-3 от двата мача. В контролите показаха значително добра форма, спечелвайки 4 победи в 6 мача, но допуснаха поражения от тимове като Австрия и Финландия. Второто място в тази група им изглежда сигурно, но няма как да се борят с лалетата за първото, тъй като поколението им не е особено добро, а и наставник е Авчи, като най-голямата им грешка бе смяната на Гус Хидинк.

Двата тима играха за последно през 2010-та година в контролна среща, която бе спечелена от Холандия, както очакваме да завърши и днес мача.