Хорхе Масвидал - Нейт ДиасГолям мач, за една специално изготвена титла, която значи много повече от всичко друго за всеки един от тези титани на бойните изкуства. Всеизвестен е бурният нрав на всеки от двамата, а победителят от съперничеството ще бъде коронован като няма да споменаваме как се нарича самата титла, тъй като, колкото и рядко да е срещано подобно явление в подобен спорт, тя си има име, което обаче е нецензурно.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

От дълго време се загатваше в медийното пространство, че такъв мач ще се състои и най-накрая той е факт. Масвидал и Диас са сред най-сърцатите бойци, а точно в онзи миг, в който имаше някакви наченки, че това противопоставяне ще стане факт, самият Масвидал заяви, че просто той и опонентът му трябва да дадат на феновете това, което последните искат – голяма битка.

Самият Диас е един от най-противоречивите бойци в UFC. Той разчита на все по-рядко срещан начин на провеждане на двубоите. Много комплексен боец, който е на висота както на земя, така и при размени. Неговата най-голяма сила със сигурност обаче си остава точно в миговете, в които той и опонентът му се озоват на земята. Прекрасен граплър, който знае как да направи така, че съперникът му да се чувства некомфортно в клетката и да изпитва затруднения в това да противодейства.

Диас е един от бойците в UFC, които умеят по най-различен начин да постигнат предаване, така че точно по този начин той ще има желание да завърши и двубоя с Масвидал. Истинско шоу сътвори този Нейт Диас, който около три години нямаше нито един изигран двубой, а се върна с гръм и трясък – с главозамайваща победа над Антони Петис, който се наслаждаваше на формата на живота си и точно преди това се беше разправил с няколко много сериозни съперници.

Масвидал се справи с Тил и Асрен като и срещу двамата се наложи с нокаут. Много трудно точно срещу Диас ще стигне до подобна развръзка, а не го ли направи, то срещата отива към победа за последния. Нейт ще продължи да хвърля изненада след изненада като ще се поздрави с нова грандиозна победа в много кратък период след завръщането си.

Прогноза Хорхе Масвидал – Нейт Диас: 2