РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА И ВЗЕМИ 200 ЛВ. БОНУС

Ирландия излиза срещу Хърватия на стадион „Мунисипал“ в Познан в мач от група С на Евро 2012.

Ирландия - Хърватия  Евро 2012
Ирландия - Хърватия

Победата е задължителна и за двата тима, с оглед на увеличаване на шансовете им за класиране напред. Срещали са се 6 пъти помежду си, като Ирландия води с 2 победи при 1 за Хърватия и 3 равенства.

Ирландия стигнаха трудно до тези финали, след като се измъчиха за второто си място в квалификационната група, а след това имаха късмет и им се падна Естония в плейофите. Тимът почти няма опит на големи форуми, след като само 3 пъти са се класирали за световни първенства и само веднъж за европейско – през 1988-ма година, когато отпадат в групите. За повечето им основни футболисти като Шей Гивън, Джон О’Шей, Ричърд Дън, Кийт Андрюс, Деймиън Дъф, Кийт Фейхи и Роби Кийн това е последната им възможност да направят нещо за националния си отбор, тъй като са над 30 години вече и след европейското ще трябва да има подмладяване на отбора. Досега това им поколение не постигна нищо, така че едва ли и сега можем да очакваме подвизи от тях.

Хърватия също минаха през плейофите, за да се класират тук за Полша и Украйна, където разбиха националния отбор на Турция. Изключително постоянни са по отношение на големите форуми и след отделянето си от Югославия, са се класирали за всички световни и европейски първенства, с изключение на едно през 2000-та година. С положителен баланс са, както на световни финали, така и на еврофинали,така че който ги подцени ще има много проблеми. Имат и много силно поколение и отличен треньор като Билич, с който имат само 7 загуби в 61 мача, така че очакваме да започнат с победа в Полша и Украйна.

Прогноза Ирландия – Хърватия:

Хърватия при 2,10 коефициент в Efbet

Начало: 10 юни, 21:45 часа, на живо в Efbet

[bannergarden id=“7″]