Топ Прогнози За Днес (Комбо Залог)

Латвия – Полша, Група G

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Латвийците са в потресаваща поредица от сблъсъци от началото на тези квалификации. В основна спънка за тях се превърна инкасирането на ранни голове. В цели 4 от 6-те си мача дотук тяхната отбранителна линия се пропука в рамките на едва първите 15 минути, което е потресаваща новина. Това, че те са един от едва 6-те тима, които нямат записана нито една точка в групите до този етап, със сигурност е още по-разочароваща новина за тях.

За Полша не бива да се пропуска да се спомене едно, което е и безкрайно ключово за развитието на идния мач. Всяка една от 4-те победи на тима дотук, дойде със запазването на „суха“ мрежа, а при положение, че точно в този мач тимът е смазващ фаворит за спечелването на трите точки, просто тази серия ще задържи ниската резултатност.

Със сумарно едва два инкасирани гола във вратата си в изминалите 6 сблъсъка тимът на поляците е сред онези, които разполагат с най-добрата дефанзивна линия. Допълвайки и това, че един от двамата основни нападатели на гостите – Крищоф Пьонтек, не е в никак добро състояние, то много трудно в един такъв мач головете ще са повече от три. В bet365 коефициента за под 3,5 гола се предлага на доста добри нива, но със сигурност ще търпи промяна в приближаване на часа на срещата.

Северна Македония – Словения, Група G

„Национална Арена Тоше Проески“ приема този мач между западните ни съседи и един много добре представящ се до този етап национален тим, който в никакъв случай не минава за някой от най-силните на „Стария континент“.

Македонците откриха участието си в квалификациите с победа, но впоследствие изпаднаха в криза като не се наложиха в нито един от последвалите 3 сблъсъка. Това доведе до ограничаване на възможността за класиране до минимум. За тяхно най-голямо щастие измъкнаха точка от визитата си на Израел, а малко след това се наложиха в тази на Латвия и така са само на 3 точки от второто място. Изоставането им от върха е 5, но при положение, че там се намира тим с качествата на Полша, то по-скоро е смехотворно да се дискутира, че имат възможност за подобно грандиозно постижение.

Словенците бяха потресаващи в първите си 3 опита, като така и не стигнаха до победа, но се наложиха във всеки от последващите си точно толкова на брой сблъсъци. Победите им над Латвия с 5:0, Полша с 2:0 и Израел с 3:2 не само ги върнаха в играта, а и ги направиха основен фаворит за заемането на второто място.

Словенците нямат необходимите качества, за да си тръгнат с трите точки от визита на толкова негостоприемен стадион. „Национална Арена Тоше Проески“ ще види нова паметна битка от страна на местните любимци, която да ги върне с пълна сила и в битката за класиране на евро-финалите.

Казахстан – Кипър, Група I

Момчетата на Михал Биелек стоят добре в тази квалификационна група, в която има два много силно изявени тима – тези на Белгия и Русия. В последния си мач те едва не отмъкнаха точка от Калининград – от визитата на толкова близкия си тим на руснаците. В 89-та минута натурализираното попълнение на „Сборная“ – Марио Фернандеш вкара победното попадение и така направи разликата между тимовете. Това беше мач, в който домакините имаха тотално превъзходство и създадоха над 20 възможности за вкарването на гол, но въпреки това се наложиха много трудно – броени секунди преди последния съдийски сигнал.

Кипърците имат точно толкова точки, колкото и техните следващи опоненти – 7. Това ще е една своеобразна битка чисто и просто за престиж, която няма да има каквото и да било отражение върху формирането на значимите позиции в крайното класиране. Белгия и Русия при всички положения ще окупират първите две места, носещи директно място в заключителната фаза на турнира, а останалите просто няма да имат значение.

Дотук изненадващото е това, че шотландците са толкова назад и точно това ще е битката на Казахстан и Кипър – да завършат възможно най-напред от това трио. По-рано в същия квалификационен цикъл това противопоставяне приключи при 1:1, а в ответното такова головете също ще са дефицит.