След 100% пореден удар от комбото в тениса вчера, днес сме подбрали отново страхотен троен залог:

Виктор Галовиц – Феликс Оже Оясим
Прогноза: 2 @ 1.35

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Тенис денят в Гщаад започва с противопоставяне на Виктор Галовиц и Феликс Оже Оясим. Всъщност разликата помежду им е много съществена, като на първо време отбелязваме, че хърватинът е с точно 10 години по-голям от идния си съперник. Неоспорим факт е, че точно той има много повече двубои зад гърба си и въпреки това не може да се похвали с някакви кой знае колко паметни успехи. На другата крайност е Феликс Оже Оясим – един от най-бляскавите френски таланти. Само след месец той ще навърши пълнолетие, а вече все по-често се говори за него като една от най-големите бъдещи звезди в мъжкия тенис. Той е много зрелищен за наблюдаване като неговият форхенд е експлозивен. Добавяйки и това, че излиза на любимата си настилка (клея), той ще гони задължителна победа срещу 267-ия в света. Галовиц се оказа един от щастливите губещи след като започна участието си още от квалификациите където първо победи Ескобар в 3 сета, а при втория си опит загуби в същия формат от Ханфман. Въпреки това поради ранното отказване на няколко от тенисистите в основната схема, той получи своя шанс и го използва по добър начин, като взе скалпа на Робин Хаасе в първия кръг в нова три сетова драма. За толкова кратък период се натрупаха много игрови минути на сметката на Галовиц, които ще се отразят върху изявите му срещу Оясим. Младокът отвя италианеца Гуйдо Андреоци в два сета и има достатъчно добра възможност да запише нова победа, с което и да добави сериозен брой точки към сметката си за световната ранглиста. Toj ще използва по безупречен начин своя форхенд и ще се справи с хърватския опонент.

Ласло Джере – Борна Чорич
Прогноза: над 21.5 гейма @ 1.90

Сърбинът Ласло Джере остава назад в списъка с най-добрите тенисисти от своята страна, което не е чак толкова изненадващо. Все пак цяла Сърбия гледа единствено първата си ракета – Новак Джокович. Дори Душан Лайович, който практикува все по-добър тенис, не получава особено медийно внимание и макар като втора ракета на страната, той няма как да стъпи и на малкия пръст на победителя от тазгодишния Уимбълдън. Ласло Джере достигна до върховото си класиране (85-о място в света) през януари тази година, а към днешна дата е 101-ви. Още през следващата седмица като нищо той ще попадне в голямата стотица, но за целта се нуждае от изиграването на още няколко силни срещи в Гщаад. Въпреки, че предпочита да играе на турнири от ниво Чалънджър, той има необходимото, за да бъде на прилично ниво и на тези от по-високата серия. Ласло Джере игра първо финал в Простейов (който загуби от Хауме Мунар), а седмица по-късно триумфира в Милано (срещу Джанлука Магер). И в двата случая ставаше на въпрос точно за надпревари на ниво Чалънджър. В Умаг той се представи добре като взе скалпа на Пабло Куевас и Максимилиан Мартерер преди да отстъпи на Марко Чекинато. В първия кръг на Гщаад разгроми Денис Истомин в два сета. Борна Чорич страдаше от лека травма, която се прояви още по време на Уимбълдън и доведе до негова загуба с 3:0 от Даниил Медведев. Вече почти един месец младият хърватин няма изигран официален двубой, а това със сигурност ще се отрази на изявите му срещу Джере. Този сблъсък ще е много равностоен, ще получи дълга развръзка и като нищо ще се превърне в 3 сетова драма.

Фабио Фонини – Юрген Зоп
Прогноза: 2 (+5.5 гейма АХ) @ 1.73

Фабио Фонини демонстрира забележителен тенис и то в продължение на цяла една седмица, като това е нещо рядко срещано в неговите изяви. И въпреки, че в цели 3 от срещите му в Бощад се стигаше до 3 сетови драми, той намираше път да стигне до победата, а впоследствие и до титлата. Натрупаха се много игрови минути на сметката му, които няма как да не рефлектират върху неговото състояние. Още повече, че той натрупа немалко точки с трофея от Бощад и вече е 14-и в световната ранглиста. Съперникът му във финала от миналата седмица (Ришар Гаске) категорично демонстрира да се разбере, че е изморен от натоварения цикъл и макар, че се беше записал за участие в турнира в Хамбург, се отказа, което прати съперникът му от първия кръг Николас Хари директно напред. Юрген Зоп е 107-и в света, но има качества, които да му позволят напълно да се противопостави на някои от най-добрите тенисисти. В Гщаад той започна участието си от квалификациите като се справи последователно с Молтени, Рока и Ханфман, като единствено в последния случай загуби един сет. Естонският представител ще използва много добре късите топки и действайки активно от форхенд страната ще затрудни максимално първата италианска ракета.