Косово посреща Хърватия във втори мач от предстоящите квалификации за Световното първенство по футбол през 2018. Двубоят е на 6 октомври, четвъртък, от 21:45 часа и е от група “I”, където са още отборите на Турция, Украйна, Исландия и Финландия.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Хърватия е един от фаворитите за първото място в тази група, докато Косово тепърва има да трупа международен опит. Въпреки това те стартираха много добре първия си квалификационен цикъл за класиране на голям форум, след като спечелиха точка като гост на Финландия след равенство 1:1, а през настоящата година те имаха само още един мач – срещу Фарьорските острови, спечелен с 2:0.

16-годишният нападател на Барселона – Лабинот Кабаши получи разрешение да играе за Косово и ще се надява да направи дебюта си. Халфът на Ред Бул Залцбург – Валон Бериша е едно от най-известните имена в състава, а общо девет играчи получиха разрешение през септември да играят за страната, след като са имали мачове за други държави.

Хърватия ще бъде първия по-сериозен тест за Косово. Представянето им на Евро 2016 бе добро, където спечелиха групата си в компанията на Испания, но не успяха да елиминират Португалия и след много равностоен сблъсък бяха надхитрени от европейският шампион.

Хърватия са много над нивото на Финландия и с футболисти като Перишич, Ковачич, Ракитич, Манджукич и т.н. ще пристигнат в Шкодра за трите точки. Късметът не бе на страната на „шахматистите“ в първия им мач от групата, когато те посрещнаха Турция и трябваше да се задоволят само с точка след равенство 1:1, като трябва да отбележим, че Хърватия имаше куп положения за гол, но в крайна сметка не успя да спечели след доста щастлив гол за гостите.

Деян Ловрен и Лука Модрич отсъстват от състава за предстоящия мач, тъй като не се намират в оптимална форма, но Анте Чачич има куп играчи от най-високо ниво, за да се справи със съпротивата на Косово.

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ ЗА КОСОВО – ХЪРВАТИЯ:

  • Победа за Хърватия @ 1.50 коефициент
  • ПП/КР за Хърватия @ 2.37 коефициент