Латвия – Исландия, прогноза

В двубой от квалификациите за класиране на Евро 2016 във Франция Латвия посреща Исландия. Срещата от група А е с начален час 21:45ч. в петък вечер (10.10.2014г). Групата се допълва от националните отбори на Холандия, Турция, Чехия и Казахстан. Латвия и Исландия са играли четири пъти досега. Латвийците са побеждавали два пъти, при едно равенство и един успех за скандинавците.

Латвия започна квалификационния цикъл с нулево равенство при гостуването си на Казахстан. Отбора е в серия от четири мача без загуба, в които не са допуснали попадение във вратата си. Латвия е непобедена в последните пет срещи пред собствена публика, регистрирайки три победи и две равенства. От групата за двубоя отпадат трима от основните футболисти на тима: Андрис Ванинс, Олегс Лайзанс, Артис Аздинис, а под въпрос са още двама титуляри Александрус Кауна и Виталис Максименко.

Исландия победи с 3:0 в първия кръг Турция. Скандинавците тотално надиграха своя противник и сега са амбицирани да продължат с победите в групата. При един нов успех шансовете за класиране значително ще се увеличат и всички в исландския лагер са наясно с това. Звездата на тима Гулфи Сигурдсон изигра много силен мач срещу Турция и сега отново ще основната заплаха за противника. Исландия няма победа в своите пет последни визити.

Гледай Латвия – Исландия на живо ТУК!

Прогноза Латвия – Исландия под 2,5 гола

Сигурност: 6/10

Коефициент:   1,53 в Efbet.com

 

Последни директни срещи:

 

Латвия – Исландия 2:4

Латвия – Исландия 4:0