Лестър и Нюкасъл откриват 34-тия кръг от Висшата лига в петък. Двубоя на „Кинг Пауър Стейдиъм“ е от 22:00 часа наше време и се очертава като най-интересната среща преди началото на уикенда.

Лестър е в страхотна форма и амбицията на тима да завърши точно под челната шесторка е на път да се осъществи без проблем. „Головата машина“ Джейми Варди пропусна да се разпише само в един от изминалите седем мача на „лисиците“ във Висшата лига, а срещу Нюкасъл нападателя е готов да открие резултата, така както го стори и в първата среща между двата отбора в началото на сезона.

Нюкасъл е далеч от амбициите да приключи с участието си този сезон дори в горната половина на таблицата. „Свраките“ изиграха една не лоша кампания, но кошмарния старт така и не им позволи да се борят за нищо повече освен оцеляване. Всъщност съвсем малко им трябва на гостите за да са сигурен участник и в следващия сезон на Премиър Лийг. До края на сезона остават точно пет кръга или 15 възможни точки за спечелване. Имайки предвид буфера от 7 точки, с които разполагат „свраките“, е необходимо спечелването на няколко пункта, което се налага и от обстоятелството, че някой от тимовете под тях са с изиграни по-малко мачове.

Да погледнем какво показва и статистиката на мачовете между тези два отбора. Нюкасъл има само един успех тук от 2000 година насам, което е показателно за очакванията на букмейкърите, най-вече на компанията efbet, за която можете да прочетете повече от този линк https://turboluck.com/bg/efbet/. Статистиката ярко очертава и слабата игра в защита на „свраките“, които нямат „суха“ мрежа в последните седем мача.

Лестър е в серия от 4 поредни успеха (във Висшата Лига), отбелязвайки по най-малко два гола във всеки един мач, но трябва да отбележим, че тези резултати идват срещу съперници далеч по-слаби от тях. Лестър е с почти равни показатели както у дома, така и при гостуванията, за което не можем да говорим, че фактора „домакин“ за тях е показателен за успеха.

В същото време Нюкасъл няма победа в последните си 9 гостувания, и загуби на „0“ в изминалите два кръга от първенството. На „Кинг Пауър Стейдиъм“ отбора успя да се разпише само веднъж за последните пет гостувания, което ще даде добри предпоставки за Лестър да изиграят едни комфортни 90 минути срещу подобен съперник.

Домакините да открият резултата, както и залог за „1-ца“ се очертава като Топ залог в петъчния ден!