Левски – Хайдук
Лига Европа – Втори квалификационен кръг
Начало: четвъртък, 20 юли 2017 г., 20:00 часа

Левски допусна поражение преди седмица в Хърватска с 1:0 и сега ще търси обрат. Хайдук успя да опази вратата си суха и това прави гостите фаворит за класиране напред в турнира. Големия минус за Левски ще бъде отсъствието на публика от стадиона. Сините са наказани още от миналата година и техните фенове ще трябва да се задоволят с излъчване на мача на видеостена пред стадиона.

Левски отложи своя мач с Лудогорец за първенство през уикенда и ще бъде свеж за мача. Николай Митов гласи новото попълнение – Жорди Гомез за титуляр в тази среща. Испанеца раздвижи играта в Дугополие преди седмица, но не е готов за цял мач. Въпреки това Николай Митов ще хвърли Гомез в мача, а вероятно на резервната скамейка ще остане Антонио Вутов. В предни позиции, Жуниор Мапуку разочарова в последните 2 мача, като негова алтернатива е Серджиъ Буш. Все пак се очаква в предни позиции да видим чернокожия таран, а румънския му конкурент да остане на резервната скамейка.

Хайдук стартира сезона в Хърватия с убедителна победа с 3:1 срещу Локомотива Загреб. Голямата цел на отбора обаче е класиране в групите на Лига Европа. Преди срещата в София стана ясно че Зоран Нижич е пред трансфер. Ако той бъде осъществен, капитана на Хайдук няма да играе срещу Левски. Това ще бъде сериозен проблем за Йоан Карийо, тъй като Нижич обезличи Жуниор Мапуку преди седмица в Дугополие.

Очакваме много любопитен двубой, който обаче ще е пред празни трибуни. Това ще намали темпото на игра. Тактическото надлъгване между Митов и Карийо ще продължи и в София. Който и да отбележи първия гол ще се затвори в своята половина и ще разчита на контраатаки. Едва ли ще станем свидетели на голово зрелище в мача между Левски и Хайдук.