Малмьо – Елфсборг, Превю, Прогноза и Статистика

Шампиона Малмьо по-всичко личи, че ще успее да защити титлата си, като в един от малкото остващи мачове до края на първенството в Швеция ще трябва да се справи с Елфсборг у дома. Гостите трудно ще се преборят за нещо повече от оставане в елита, но това не ги прави по-малко неудобен съперник.

Малмьо се откъснаха с 51 точки на първо място или с 6 точки аванс от преследващия ги тим на Юргорден. В последните пет кръга отбора сериозно се отпусна и записа само една победа, с което реално позволиха на Юргорден, който се движи без загуба в същото време да ги позастигне.

У дома Малмьо имат само една загуба през сезона и вече сме далеч от мисълта, че ще продължат с посредствените изяви. Този мач трябва да е задължителен успех за тях, в противен случай са налице предпоставки да изпуснат спечелена титла.

От юли месец насам Елфсборг изпаднаха в криза. Само една победа записа отбора за изминалите 9 мача, което не е никак характерно за тях. Като гости не са особено продуктивни и имат точно два успеха този сезон.

Запоследно двата отбора играха през май месец тази година, когато Малмьо измъкна победата в даденото от съдията продължение на мача с 1-2. Предходните три мача също приключват под диктовката на шампионите, а в понеделник вечер липсата на мотивация в гостите ще предначертае сходна съдба и краен изход. Коефициента за победа на Малмьо не е много висок, но в същия момент опция с хендикап не е за предпочитане.

Прогноза Малмьо – Елфсборг: 1 @ 1.50 коеф.