Манчестър Сити - БарнзлиМанчестър Сити посреща второ-дивизионния Барнзли в среща от 6-тия кръг на Фа Къп. Разликата в класите е очевидна за всички, но въпреки това „гражданите“ трябва да подходят много внимателно към този двубой, тъй като във турнира стават много изненади и нищо чудно гостите да поднесат една от тях.

Барнзли имаха доста късмет при жребия и до момента не се бяха изправяли срещу тим от Висшата лига. По пътя си към 6-тия кръг на Фа Къп елиминираха отбори от по-долните нива на английския футбол – Бърнли, Хъл сити и Мк Донс, но пък и съперниците на Манчестър Сити също бяха от този ранг и съвсем нормално не срещнаха особени проблеми с отстраняването им.

100% до 200 лв бонус за нови клиенти на Ефбет промо код след регистрацияВъведи промо код 337 при регистрация

Спортните анализатори са категорични в своите футболни прогнози, като техните виждания са за най-вероятен домакински натиск и атака още от самото начало на двубоя, в търсене на ранен гол, който да им вдъхне по-голяма увереност и спокойствие, тъй като Фа Къп, е единствената реална възможност за трофей за футболистите на Роберто Манчини.

Все пак остават още много мачове във Висшата лига и на теория Манчестър Сити все още имат шанс за титлата, но едва ли и самият Роберто Манчини вярва, че ще успеят да повторят представянето си от миналата година, а и да наваксат сериозното си изоставане от лидера Манчестър Юнайтед.

Поради тази причина смятам, че Сити ще насочат усилията си към единствения турнир, където все още имат реален шанс да го спечелят – Фа Къп, и нямат право на повече грешни стъпки, като не би трябвало да срещнат сериозни проблеми със съперника си и ще се справят, без да се стига до преиграване, какъвто е регламента в най-стария футболен турнир.

Прогноза Манчестър Сити – Барнзли: -1,5 Манчестър Сити при 1,90 Efbet