Efbet - невероятното усещане от победата! (18+)

Милан – Парма (16.03 16:00)

Вероятни стартови състави:
Милан (4-2-3-1): Абиати, Абате, Рами, Мексес, Констант, Мунтари, Монтоливо, Хонда, Таарабт, Кака, Балотели
Парма (4-3-3): Миранте, Касани, Фелипе, Лукарели, Гоби, Гаргано, Маркиони, Пароло, Биабиани, Касано, Амаури

Крехките надежди на Милан, че ще спаси сезон с пробив в ШЛ бяха разбити на пух и прах от Атлетико Мадрид през седмицата. Със сигурност в лагера на росонерите вече мислят за следващата кампания и промените, които трябва да направят през лятото. В момента клубът притежава съвкупност от добри индивидуалности, но не и отбор. Футболистите правят много индивидуални грешки, а експериментът със Зеедорф не сполучи.

Шефовете на Милан може би се надяваха, че ще постигнат ефекта „Конте-Ювентус”, но не би. Тимът като че ли се нуждае единствено от един, двама класни централни бранители и в останалите линии изглежда добре. През последните години росонерите „кърпят дупки” с краткосрочни трансфери на залязващи звезди и не мислят в перспектива. Въпреки тоталния провал и всички допуснати грешки, Милан трябва да доиграе сезона с чест. Зеедорф твърдо залага на 4-2-3-1, като опитва различни варианти в отбрана, но така и не успява да намери стабилност. Срещу Парма се очаква да започнат Мексес и Рами. Едва ли обаче тази френска двойка е бъдещето на отбора… Балотели ще започне на върха в атака, Кака зад него, а Таарабт и Хонда по фланговете.

Парма се наслаждава на страхотна серия от 14 мача без загубен в Калчото! Дуковете са реален претендент за място в ЛЕ и въпреки не леката си програма ще преследват тази цел. Очаква се срещу Милан, Донадони да заложи на 4-3-3 с Касано, Биабиани и Амаури в атака. Проблемите обаче може да дойдат в защита, където Палета е наказан и Фелипе ще го замести.

Статистиката показва сериозно предимство за росонерите – 13/5/2/ в 20 мача у дома. В двубоя има достатъчно интрига, предвид доброто представяне на пармалатите. Ако обаче играта на Милан тръгне, както бе срещу Ювентус, а късметът не обърне гръб на Балотели и компания, червено-черните могат да спечелят. Страхотната серия на Парма все някога трябва да свърши и дори в този труден момент тимът на Зеедорф е способен да победи. Нашата прогноза е за 1-ца, а рисковата е свързана с опцията за над 2.5 гола.

Контузени: Милан – Ел Шарауи, Кристанте, Парма – няма
Наказани: Милан – Де Шилио за 1 мач, Парма – Палета за 1 мач

Прогноза: 1
Рискова прогноза: над 2.5 гола