Нюкасъл - РедингНюкасъл – Рединг : Рединг с шан за първа победа от години насам над западащия Нюкасъл.

Нюкасъл се намира в доста тежко положение и сезон 2012/2013 не е никак успешен за Алън Пардю. „Свраките“ съвсем скоро могат да се окажат застрашени от изпадане, тъй като заемат едва шестнадесета позиция във Висшата лига.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Поредица от лоши резултати и тежката програма от декември месец насам доведе един от топ отборите в елитната Висша лига на ръба на оцеляването. Почти всички отбори от горната половина се изредиха на Нюкасъл, като само Арсенал ги премаза със 7-3. Имаха и силни мачове, но победата им се измъква много често и не успяват да запазят резултат в своя полза.

Пардю е вече без един от основните си нападатели в лицето на Демба Ба, а останалите качествени играчи са повечето с различни контузии и оплаквания. Отбора рядко излиза в пълен състав за последните два месеца и последните пълни точки от мач спечелиха наскоро само над КПР, като дори и Фулъм мина през тях без затруднения.

Рединг са в почти същото положение като днешния си съперник, само че те са вече в опасната зона. Спечелиха само шестанадесет точки от новия сезон и заемат предпоследното място. От години насам отбора на Брайън МакДермът не успява да спечели в мачовете на Спортс Дайрект Арена, но сега има реален шанс да го постигне, тъй като Нюкасъл наскоро бяха победени и от отбора на Брайтън.

Все пак Рединг записаха два положителни резултата в последните си мачове – в предния кръг от Висшата лига надиграха Уест Бромич, а в мач от Фа Къп се разправиха лесно с отбора на Кроули Таун.  Преди нова година победиха и Уест Хям, а на 26 декември удържаха Мансчестър Сити до само 1-0 като гости.

Нюкасъл както казахме са със сериозни проблеми преди този мач, като със сигурност Бен Арфа, Тейлър, Харис Вучкич и Чейк Тиоте пропускат срещата. Рединг имат проблем единствено с  МакКарти, така че се опитат да спечелят в този кръг.

На този етап от надпреварата и за двата отбора е жизненоважно да печелят точки от подобни мачове, тъй като конкуренцията е голяма и битката ще е тежка!

Прогноза Нюкасъл – Рединг: Рединг +0,5 АХ