Футболни прогнози за Английската Висша лига

Висша Лига на Англия - Прогнози и АнализиПредставяме Ви футболни прогнози за едно от най-силните и интересни европейски първенства – Английската Висша лига. Към прогнозите:

 >>ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА<<

Английската Висша лига е най-елитната в Британския футбол. Официалното и наименование идва от името на банката Барклис и е Барклис Премиер лийг. Лигата е създадена през 1992 година и е наследник на старата Първа дивизия. В нея се състезават двадесет клуба, като това е най-доходоносното и богато първенство в Света. Приходите на всички участници за една година в нея възлизат на приблизително 2 милиарда британски лири.

В началото на 90-те години на миналия век клубовете взимат решение за преобразуването на лигата, като целта е отборите сами да управляват финансите, а Футболната асоциация само да администрира лигата. Клубовете постигат целта си и до днес те сами преговарят със спонсори и продават телевизионните права от мачовете. Това става факт официално с документ подписан на 17 юли 1991 година.

Рекордьор по отличия от създаването на Висшата лига е Манчестър Юнайтед с цели 13 трофея след 1992 година, всичките под ръководството на легендарния Сър Алекс Фергюсън. Трансферния рекорд в лигата се държи от Фернандо Торес, който през януари 2011 година смени Ливърпул с Челси за сумата от 50 милиона паунда. При голмайсторите за всички времена лидер е Алън Шиърър с 260 попадения в 441 изиграни двубоя. От българските футболисти най-сериозна следа е оставил Димитър Бербатов, който има 90 гола с екипите на Фулъм, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, като с „червените дяволи“ е завоювал един път и първото място в лигата.

Кой ще е следващият шампион в Английската Висша лига, или кой ще изпадне, вижте нашите обосновани футболни прогнози за най-силното първенство в света ОТ ТУК.