Робин Хаасе – Хауме Мунар
Прогноза: 1 (+1.5 сета АХ) @ 1.35 в Efbet

Робин Хаасе и Хауме Мунар Клар поставят началото на тенис деня в Кицбюел. Холандецът прави един безкрайно неубедителен сезон, който се характеризира най-вече с непрестанните редувания на силни и слаби изяви. Започвайки още от началото на май изобилстват подобни поредици като веднъж печели, а още в следващия случай губи. Наскоро той навърши 31 години и се доближава все повече до края на кариерата си, но при всички положения ще има още 2-3 години на топ ниво. Робин се изгради като типичен клей кортър и при всяко едно положение натрупаните страшно много срещи на тази настилка ще му позволят да се справи с тепърва прохождащия Хауме Мунар. Испанецът прави забележителен сезон, като играе изключително на червено. Дори в някои случаи когато има изобилие от турнири на най-различни настилки – най-вече твърди, той предпочита да слезе едно ниво по-ниско (участвайки на турнири от Чалънджърите, които се провеждат на клей) вместо да играе на неудобните за себе си кортове. Холандецът има едва 15 мача на червено този сезон, докато неговият опонент е с повече от 30. Едва през последния месец си пролича настъпващото изтощение у Мунар от тази толкова натоварена програма, което доведе до ранни провали в Бощад, Гщаад, Уимбълдън и Чалънджъра в Брауншвайг. Същевременно Хаасе беше на висота в Умаг като достигна до полуфиналите, а дни по-късно отпадна изненадващо от хърватина Виктор Галовиц в първи кръг на турнира в Гщаад. В Кицбюел ще се завърне към добрите си изяви и ще се справи с испанския талант.

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Денис Истомин – Фил Колшрайбер
Прогноза: 2 @ 1.35 в Efbet

Денис Истомин се вкара в дълбоките води за него и то напълно необяснимо. Парадоксално е това, че той минава за един от силните играчи на твърди кортове, а през тази част от годината вече започват повечето от турнирите точно на тази настилка (в САЩ) и въпреки това предпочете да остане в Европа и да играе на турнирите на червено в Бощад и Гщаад. И в двата случая претърпя тотален крах, а ниският му ранкинг доведе до стартиране от квалификациите в Кицбюел където преодоля трима опонента – Бенхетрит, Монтейро и Делбонис. Още по-абсурдното дори спрямо споменатото за него дотук е, че това бяха и първите му победи през сезона на червено след 9 последователни поражения. Фил Колшрайбер е универсален тенисист, който е еднакво успешен на всеки тип кортове. Неговият бекхенд с една ръка е истинско зрелище за наблюдаване и неслучайно преди няколко години попадаше все по-често на върхови позиции в класациите, отразяващи този удар. Германецът е в супер кондиция след като игра на няколко домашни за него турнира. Незнайно как отстъпи на Николос Басиашвили в Хамбург, но в Кицбюел ще демонстрира подобрение в изявите си. Единственото лошо за него е, че играе много неуспешно точно срещу Истомин като има 6 поражения и едва 2 победи срещу него. Това няма да му попречи тук да разгърне своята игра и да вземе скалпа на узбекистанеца.

Макс Мартерер – Михаил Кукушкин
Прогноза: 2 (+1.5 сета АХ) @ 1.45 в Efbet

Макс Мартерер сложи край на потресаващата си поредица от слаби изяви на клей, справяйки се с Юрген Зоп вчера. И този случай с негово участие не мина без моменти на пропадания и драми, но за най-голямо щастие стигна до победата, макар и в три сета. Третият се разви точно по неговия любим начин – с ранен пробив, който го постави в добре позната позиция, а освен това имаше и първото подаване, което автоматично отвори разлика от 3 гейма. Връщането за Зоп в мача беше невъзможно, а в заключителните акорди на срещата Мартерер направи и втори пробив. Срещу Кукушкин задачата му ще е много по-трудна. Отпочинал и възстановен от травмата си в рамото, казахстанецът гледа към направата на силен турнир. В първия кръг той взе скалпа на французина Муте в три сета. Това се случи след почивка от 3 седмици след края на Уимбълдън където отпадна от Рафа Надал. Кукушкин държи топката много дълго в игра, а това няма да се хареса на Мартерер, който е привърженик на директния начин на игра. Германецът ще изпадне в няколко много сериозни дупки по време на този сблъсък, които ще му попречат да продължи този си мини-възход. Кукушкин ще е неотразим и ще използва преимуществото си от това, че е с 8 години по-голям от своя млад опонент и има много повече подобни мачове зад гърба си. Казахстанецът ще играе много умело от форхенд, като ще настоява на обратния удар на германеца, който е пословичен с това, че се пропуква във важните мигове.