ЦСКА Москва няма да има проблеми срещу новака Оренбург

Оренбург и ЦСКА Москва излизат един срещу друг в среща от втория кръг на руската Висша Лига. Двубоя ще се изиграе на 07.08.2016г. (неделя) от 16:00 часа българско време на стадион Газовик.

Оренбург стартира с поражение като гост на Ростов с 0:1. Новака във Висшата Лига бе равностоен на хита на миналия сезон, но допусна гол в края на мача. Сега в Оренбург настроението е приповдигнато, тъй като в града ще гостува шампиона ЦСКА Москва. Капацитета на стадион Газовик от 4800 места едва ли ще е достатъчен за всички желаещи да видят местния отбор срещу шампионите. Владимир Полуяктов бе изгонен преди седмица срещу Ростов и сега ще пропусне мача заради наказание. Новите попълнения на Оренбург – Алексей Померко и Александър Катсалапов отново ще останат на резервната скамейка. Старши треньора – Роберт Йевдокимов предвижда една промяна в своя състав. Като титуляр на левия бек ще се появи Фархуд Васиев за сметка на наказания Полуяктов.

ЦСКА Москва не успя да победи Анжи Махачкала в първата си среща за сезона и завърши 0:0. Така армейците тръгват трудно към защитата на титлата от миналата година. Сега ЦСКА Москва има ново гостуване на амбициозния новак Оренбург. Звездата на армейците – Алан Дзагоев е възстановен от контузия и ще започне като титуляр в средата на терена. Александрърс Чауна продължава да лекува контузия в глезена и ще пропусне и гостуването на своя отбор в Оренбург. С оглед факта, че ЦСКА Москва не успя да вкара гол срещу Анжи Махачкала, Леонид Слутски може и да предприеме някои промени в офанзивен план. Една от тях може да е появата на Георги Миланов, който влезе като резерва в Дагестан и раздвижи играта на армейците. Ако българския халф започне като титуляр, то на скамейката ще остане Алексей Йонов. В центъра на атаката без алтернатива изглежда Ласина Траоре.

ЦСКА Москва разполага с много по-опитен и обигран състав. Армейците ще гонят защита на титлата, а гостуването им в Оренбург трябва да бъде спечелено. Новаците ще са притеснени в този двубой и едва ли ще могат да се противопоставят на много по-класният си гост.

Прогноза Оренбург – ЦСКА Москва: ЦСКА Москва@ 1.44 коефициент