Лидерът в Серия Б Палермо посреща Салернитана в среща от 21-ия кръг на втория ешалон на италианския футбол. Палермо е едноличен лидер в Серия Б с актив от 36 точки до момента (9 победи, 9 равенства и 2 загуби). Сицилианците изпаднаха от Серия А през миналия сезон, но сега уверено се движат обратно към елита на италианския футбол.

В последните си пет двубоя Палермо е непобеден, което позволява на тима да има преднина от две точки пред втория Фрозиноне и три пред третия Бари. Макар и да е лидиер в таблицата, Палермо все още не може да бъде сигурен за спечелването на лигата. Авансът на сицилианците на върха е твърде крехък, поради което те имат нужда да задържат постоянството си, ако искат да си осигурят завръщане в Серия А.

Междувременно Салернитана е на 11-а позиция в класирането с 26 спечелени точки до момента. Все още обаче Салернитана има шансове да преследва класиране за Серия А. Тимът е на само три точки зад 8-ия Венеция и последната позиция, даваща право на участие в плейофа за класиране в Серия А.

В последните си пет мача Салернитана далеч не демонстрира постоянството, което се иска от тима. Салернитанци спечелиха само веднъж – Виртус Ентела, а междувременно допуснаха и три поражения. Това определено е форма, която надали ще позволи на Салернитана да се бори за място в плейофите. Дали те биха могли да променят формата си именно срещу лидера в Серия Б, при това – на собственият му стадион?

Безспорно е, че Палермо е големият фаворит в тази среща. Сицилианският клуб неслучайно е лидер в Серия Б, макар и не толкова убедително, колкото вероятно им се иска на всички в Палермо. В същото време Салернитана е далеч от убедителното представяне, към което отборът се стремеше преди началото на сезона. Би било изненадващо, ако Палермо не вземе този мач.

Прогноза: 1