Партизан – БАТЕ Борисов, прогноза

Партизан приема на едноименния си стадион в Белград отбора на БАТЕ Борисов в среща реванш от плейофите на турнира Шампионска лига. Първата среща в Беларус завърши с очаквана победа за БАТЕ Борисов, но беларуския тим успя да спечели само един гол аванс преди реванша. Срещата е в сряда (26 август) от 21:45 часа.

Букмейкърите определят Партизан за фаворити в срещата, а коефициента за тяхната победа е в размер на 2.00 – 2.10, докато за успеха на БАТЕ Борисов този коефициент надхвърля 4.00. Това не е реално спрямо играта, която демонстрираха Партизан, и може би единственото им предимство тук е домакинския фактор и невероятната публика.

Отбора на Партизан е изграден предимно от млади футболисти без сериозен опит, повечето под 30 години като нашенеца Валери Божинов, Мирослав Вуличевич, Балажич и други. Партизан нямат политика да задържат добрите си футболисти, и който става бива продаван на момента, а парите не се инвестират в нови попълнения. Публиката както казахме създава невероятна атмосфера, която на моменти бута отбора напред, но в същото време видяхме миналата година какво постигна тук Лудогорец, един отбор без никакъв опит в Шампионска лига, какъвто опит безспорно притежава БАТЕ Борисов.

От друга страна няма как да не признаем на Партизан, че успяха да изхвърлят Стяуа Букурещ в третия квалификационен кръг преди близо месец, но пък тогава имаха известна доза късмет, защото след 1-1 в Букурещ, на реванша в Белград Стяуа водеха с 1-2, когато в 49-тата минута Фернандо Варела извърши фал срещу Ищван Вад и бе изгонен. След това мача придоби съвсем друг облик и Партизан направиха пълен обрат 4-2.

БАТЕ Борисов от друга страна имат доста повече опит в Шампионска лига, макар и миналата година да се превърнаха в истинска боксова круша в своята група. Все пак те са отбор, който успяха да преодолее доста по-класни от тях отбори, за разлика от Партизан, който не успяват дори срещу тимове като Астерас Триполис, Ширак или Тюн. Беларусите са добре организиран отбор и могат извличат от подобни срещи максимума, или именно да се класират напред. Такива са и очакванията на букмейкърите – 1.40 за БАТЕ Борисов да продължат, срещу 4.50 за Партизан.

Прогноза Партизан – БАТЕ Борисов: Под 2,5 гола @ 1.55 коефициент