Апоел Никозия – Славия Прага, плейофи Шампионска лига (15 авг 2017)

Шампионска лига
Апоел Никозия Апоел Никозия
15 авг
Славия Прага Славия Прага
21:45
Прогноза: ПП 2

Апоел Никозия стигна до този плейоф след като отстрани последователно шампионите на Люксембург и Румъния – Дюделанж и Виторул. Сега кипърския първенец е на прага на участие в груповата фаза на Шампионска Лига, а съперник е преодолим отбор в лицето на Славия Прага. Единствения контузен в лагера на Апоел е Николас Йоану. В титулярния състав на домакините ще видим българския десен защитник – Живко Миланов. В атаката на Апоел, като партньор на звездата на отбора – Игор Де Камарго ще видим бившия играч на Ботев – Вандер Виейра.

Славия Прага поднесе изненада в предишния кръг на турнира, отстранявайки опитния отбор на БАТЕ Борисов. Чешкия първенец се класира след победа с 1:0 на своя стадион и загуба с 2:1 в Беларус. Сега целта на Славия отново ще бъде отбелязването на гол на чужд терен. Заради контузии от състава на гостите отпадат Симон Дели и Жири Билек.

Въпреки, че се класира напред Апоел не показва формата от миналата година. Очакваме гостите от Славия да са компактни в защита и да оползотворят някоя от контраатаките си през първото полувреме.