Полша – Словения, приятелска среща, прогноза

И двата отбора са в добро настроение преди този приятелски мач във Вроцлав, след като и Полша и Словения спечелиха преди няколко дни мачовете си от квалификационната фаза за Мондиал 2018 в русия. Полша се наложи над Румъния с 3-0, а Словения надигра аутсайдера Малта с 1-0.

След четвъртия кръг от квалификациите и двата отбора продължават с участието си без допуснато поражение, като Полша са лидери в групата си, а Словения заемат второто място. Последната среща между Полша и Словакия датира от 2010 година, когато двата отбора се срещнаха в квалификациите за Световното първенство.

Полша бележат сериозно развитие, като доказателство за това е скорошното им участие на Европейското  първенство във Франция, където отбора успя да достигне до четвъртфиналите на надпреварата. Днес, нормално очакванията към поляците са доста високи, особено след като Мондиала ще се проведе в съседната им Русия.

Полша може и да са на първо място в групата си, но не се представят в най-добрата си светлина. Отбора завърши наравно с Казахстан в първия кръг от квалификациите, след което вече се мобилизираха и последваха две победи у дома над Дания с 3-2, и над Армения 2-1, както и победа в последния кръг над Румъния.

Срещу Словения, в състава на Полша ще видим футболисти, които рядко биват пускани в официални срещи.

Както казахме по-горе, Словения все още нямат загуба в квалификационната си група, но трябва да се стремят да не изпускат второто място, и да държат дистанцията с Англия къса, тъй като плътно зад тях са Словакия.

Очаквано стартовата единадесеторка и на Словения няма да бъде съставена от най-добрите им футболисти, и почивка ще получат повечето играчи участвали в последния кръг срещу Малта.

Срещата е трудна за прогнозиране с оглед очакваните състави и на двата отбора, но със сигурност пък ще видим един открит и динамичен футбол, предполагащ поне 3 гола.

Прогноза: Над 2.5 гола (2.20 Efbet)