Порто ще довърши Лил на Драгао

ПортоЛил, вторник 26.08.2014г. 21:45 часа
Стадион: Ещадио До Драгао, Порто
Съдия: Швайн Одвар Мьоен (Норвегия)

След победа с 1:0 в първия мач настадион Метропол, Порто посреща Лил, в последна  битка преди в групите на Шампионската лига.

След като застана начело на Порто през лятото Хулен Лопетеги, драконите демонстрират впечатляваща форма. Бившия наставник на младежкия национален отбор на Испания е поработил доста с отбора си през лятото и резултатите си личат още в началото на този сезон. Състава се подсили в защита с Бруно Мартинс Инди, който направи силно впечатление в състава на Холандия на Световното първенство. На върха на атаката на драконите със силни изяви отново впечатление прави Джаксън Мартинез, който вече е и капитан на отбора.

Отбора на Порто започва силно сезона и е на крачка от влизане в Шампионската лига, след като тотално надигра Лил във Франция и можеше да спечели и по-убедително. Драконите стартираха и първенството с победа след 1:0 при гостуването на силния Пасош Ферейра. Изглежда Лопетеги е амбициран да върне силните позиции на отбора в Португалия и да се представи на ниво в клубните турнири. Затова говорят и резултатите в контролите където Порто особено в атака бе впечатляващ.

Французите от своя понабраха инерция в първенството и записаха 2 поредни победи. Момчетата на Рене Жирард обаче бяха доста по-слабия от двата отбора в първия мач преди седмица, като стигнаха само до едно по-чисто голово положение на Стад Метропол.

Смятам че Порто е доста по-класния от двата отбора и Джаксън Мартинес и компания няма да имат проблеми в този двубой. С оглед залога на мача, драконите няма да подценят своя съперник и ще се опитат да предрешат бързо нещата в своя полза. Коефициента за победа на домакините на До Драгао в Efbet е 1.61.

Прогноза: Порто – Лил 1
Сигурност:7/10
Коефициент: 1.61 Efbet.com

Резултат от първия мач:
Лил – Порто 0:1