Атромитос – Легия Варшава
Прогноза: 2 (DNB) @ 1.61

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Атромитос, който все още даже не е стартирал и участието си в новия сезон (тъй като самото то започва по-късно), се справи последователно със съпротивата на един опонент по пътя към групите на „Лига Европа“, но той беше от калибър, който няма много общо с този на настоящия.

Триумфирайки и в двата си двубоя срещу словашкия Дунайска стреда във втория квалификационен кръг, гръцкият тим понатрупа известно самочувствие, което не се оказа от полза във визитата на Легия Варшава.

Във въпросния двубой имаше само един отбор на терена, който играеше добър футбол (в лицето на домакините) и един, който се отбраняваше през цялото време. Поляците направиха изобилие от пропуски и в крайна сметка следва жестоко да съжаляват за това, тъй като на фона на показаното бяха в състояние да са предрешили всичко в цялостното съперничество, а безличното равенство оставя развръзката изцяло отворена за поемане и в двете посоки.

Този тим на Атромитос няма достатъчно качества, за да се противопостави на силен опонент какъвто е Легия. Поляците навлязоха в някаква безумна серия от 3 поредни двубоя без да се се разписали, но и без да са инкасирали гол, а точно в този толкова важен за тях сблъсък – с Атромитос, те ще я нарушат като ще се разпишат и то на няколко пъти и ще направят това, което трябваше преди седмица – да спечелят и да погледнат към последното препятствие преди групите.


Ливърпул – Челси
Прогноза: 1 @ 1.61

„Червените“ се позабавляваха на футболния килим в откриващия сезона мач от Премиършип. Триумфът им с 4:1 над Норич беше най-малкото до което можеха да стигнат след като рано-рано се озоваха напред в резултата с изразителното 4:0. Някъде там те сякаш се смилиха над „канарчетата“ и намалиха темпото, в противен случай бяха в състояние да стигнат до резултат, близък до двуцифрия.

През втората част статуквото беше коренно различно като Норич повиши нивото си на представяне, но това беше неизменно свързано и със спада в редиците на именития опонент. Това беше едно от действията, които Юрген Клоп напълно преднамерено предприе.

Той пожела да съхрани голяма част от силите на футболистите си като желанието му е задължително да стигне до победата срещу Челси. Идният двубой е такъв, който е от огромно значение за тях, тъй като при победа, ще им донесе купа, която да ги прати емоционално в правилната посока в началото на един толкова важен сезон.

Ливърпул усеща, че е близо до направата на нещо историческо, а точно срещу намиращия се в период на пълна трансформация тим на Челси, ситуацията ще е изцяло според вкуса на момчетата на Клоп.

„Сините“ бяха размазани от Ман Юнайтед през уикенда, а за този толкова млад състав това ще е фатално поне за изявите му в един толкова кратък период от време. Ливърпул ще продължи да се развива, записвайки една от най-важните си победи през целия сезон.


Гимараеш – Вентспилс
Прогноза: 2 (+3.5АХ) @ 1.40

Гимараеш се развива с немалки темпове като изяви огромно желание, за да пробие в групите на „Лига Европа“. Тимът проведе много сериозна подготовка за новия сезон, включваща изиграването на 4 сериозни контроли, по-голямата част от които бяха срещу съперници от сходен калибър.

Така португалският тим загуби единствено в първата – от Арука с 2:1, а след това се разправи с Авеш 1:0, Фамаликао 5:2 и Рио Аве 1:0. Той продължи възхода си по възможно най-добрия начин, като от началото му има само победи. Първата от тях беше в спор с люксембургския Жунес Еш, а малко след това и в такъв с Фейрензе.

Тимът натрупа много мачове в един кратък период от време, а сезонът все още не е започнал, така че при всички положения ще има желание да изразходи минимум от своите физически сили точно в този реванш с Вентспилс, най-вече след като спечели първия с разгромното 3:0.

Не се вижда начин, по който португалците да наложат такова превъзходство, че да повторят разгрома си. Изненадващо е, че букмейкърите отреждат толкова голямо тяхно преимущество като коефициентите за тяхна победа се дават с 1.10.

Аут от техните редици са редица състезатели, така че това също ще ги спъне. В това число: Медаруис, Джон, Андре, Джонатан, Азиз и Уакасо. Вентспилс ще е на по-добро ниво отколкото в първия мач и ще спечели този хендикап.