Тенис прогнози, залози и анализиТейлър Фриц – Александър Бублик
прогноза: 2 (+1.5 сета АХ) @ 1.45

И трите тенис прогнози за деня са от турнира в Аделаида, за който се записаха редица тенисисти от добро равнище. Този мач между Фриц и Бублик е толкова дългоочакван, тъй като изправя в челен сблъсък двама толкова млади и перспективни тенисисти. Играта им е много сходна и включва основно постоянство от основната линия. Всеки от тях има много сила в ударите си като разчита предимно на форхенда си.

Фриц е малко по-напред в подреждането, влизайки в този мач от 31-то място, докато Бублик е 55-и. И двамата разполагат с прекрасен сервис, така че при всички положения асовете ще валят, а пробивите ще са малко. Александър Бублик изпрати най-силната година в кариерата си дотук, изкачвайки се за първи път в Топ 100, а в момента определено се наслаждава на най-добрия си тенис. Това, което определено той ще трябва да подобри в представянето си през този сезон, е да се справи с двойните грешки. През голяма част от мачовете си през миналата година той правеше по над 10, което е безкрайно много за подобно равнище.

Точно в този компонент прогресът ще е налице още срещу Фриц, а американецът ще изпитва страшни затруднения с бомбения сервис на опонента, така че Бублик просто ще вземе сет в мача на този толкова приятен коефициент от 1.45.

Пабло Куевас – Рейли Опелка
прогноза: 1 (+1.5 сета АХ) @ 1.85

Пабло Куевас беше водещата фигура на Уругвай в ATP Cup. Като 45-и в света, това беше и най-нормалното, но просто, изправяйки се срещу толкова много тенисисти, които са чувствително по-напред в ранглистата, а и на твърди кортове, той определено не беше способен да разгърне обичайната си игра. Имаше много кратки епизоди, в които го правеше, но това не беше достатъчно и за една негова победа в надпреварата.

Той отстъпи последователно на Нишиока, Надал и Басилашвили, като единствено срещу грузинеца разгърна играта си от бекхенд, използваше добре сервиса си и беше много близо до победата, но след като спаси редица мачболи на собствено подаване, допусна безумна двойна грешка, за да претърпи 3-та си поредна загуба в турнира. Куевас остава в Австралия и за АТП Аделаида където още в първия кръг има насреща много силен опонент, когато става на въпрос за твърди кортове. Опелка изпрати най-силната година в кариерата си и я завърши в Топ 50.

Той разполага с един от най-силните сервиси в целия свят и със сигурност ще ниже ас след ас и срещу Куевас. Когато се стигне до разигравания, уругваецът ще има смазващо превъзходство и точно то ще му позволи да спечели този хендикап.

Алексей Попирин – Ласло Джере
прогноза: над 21.5 гейма @ 1.80

Поредният мач между младоци в Аделаида ще е между един от големите местни любимци – Алексей Попирин и Ласло Джере от Сърбия. Разликата между тях в световната ранглиста е чувствителна, като австралиецът е 94-и, а неговият опонент – 39-и и въпреки това букитата дават смазващо превъзходство точно на първия. Това е изцяло заради настилката, на която ще се играе мачът – твърди кортове.

Точно на тях Попирин се чувства най-добре, докато това е най-слабата възможна за Джере. Въпреки това сърбинът няма да е толкова отчайващ, колкото предвиждат букитата. Точно преди да започне мача, те му отреждат коефициенти от 3.00 за победа, което до голяма степен е изненадващо.

Джере размаза същия съперник в единствената среща помежду им – на „Ролан Гарос“ миналата година с 3:0 сета, но вече стана на въпрос, че той е от тенисистите, които предпочитат играта точно на клей, а в Аделаида ще играят и в друг формат, и при други условия. Това ще позволи на Попирин да е много по-равностоен и така този мач ще протече с редица дълги разигравания и най-малко 22 гейма, за което може да залагате директно в Уин Бет.

winbet бонус бокс