Литва и Естония излизат един срещу друг в мач от Група Е на квалификациите за участие в Евро 2016, Франция. Двубоя е този четвъртък от 21:45 часа.

Литва и Естония се състезават в една от най-интересните групи от квалификациите. В Група Е сред тях се състезават Англия, Швейцария, Словения и Сан Марино. Преди този кръг с по три точки са Англия, Литва и Естония, а Словения, Швейцария и Сан Марино са съответно без точки в актива си.

Winbet игра за Евро 2020

Литва имаше лесен съперник в първия кръг и успя да победи Сан Марино като гости с 0-2. С тази победа над Сан Марино, Литва прекъснаха негативната си серия от три поредни неуспеха далеч от дома. Литва остават без услугите на Сиргедас и Спалвис.

Естония срещнаха в първия кръг Словения като домакини. След един червен картон за Словения и гол в самия край на мача „естонците“ успяха да стигнат до победата и така се нареждат сред първите три отбора в групата. Като гости Естония се представят доста слабо и твърде рядко успяват да отбележат гол далеч от дома. Сега са в оптимален състав, без нито един контузен или наказан футболист. Букемейкърите им дават сравнително реален коефициент от 3,40 за тяхната победа.

Литва и Естония са се срещали общо 45 пъти, като резултата от тези мачове е почти равностоен – 19 победи за Литва, срещу 18 за Естония и осем ремита. Очаквам равностоен мач, изхода от който няма да излъчи победител.

Прогноза Литва – Естония: Х @ 3,30 коефициент в Efbet