Норвегия приема България в Осло за да изиграят поредния мач от Група H на квалификациите за Европейското първенство по футбол 2016. Двубоя стартира от 21:45 часа на 13 октомври 2014г. Битката между тези два отбора в групата вероятно ще е за третото място, което ще им даде право да играят плейофи, тъй като на първите две места ще бъдат фаворитите Италия и Хърватска. Последният директен сблъсък между Норвегия и България бе през 2001 година в приятелска среща, в която Норвегия победи с 2-1.

Норвегия

Домакините от Норвегия ще търсят задължителна победа, тъй като това ще е за тях голяма стъпка към спечелването на трета позиция групата. От няколко години насам Норвегия пропускат големите футболни форуми, но при тях се смени цяло едно поколение и е нормално да се получи такава пауза. Срещу Италия отбора загуби с 2-0, а единствената им победа досега е срещу слабака Малта. Не се очакват промени в състава на Пер-Матиас Хогмо, а по скоро ще се наложи съвсем друг стил на игра – дефанзивен.

България

Winbet игра за Евро 2020

България също пропусна няколко поредни футболни форума. Тази година, като че ли заиграха малко по-добър футбол, но след като изпуснаха Хърватска у дома трудно ще се борят за нещо различно от третото място. България са в по-добра форма от Норвегия и гостуванията не са им проблем. Старши треньора Любослав Пенев не остана доволен от последното представяне на отбора и ще търси от футболистите си само и единствено победата. Със сигурност няма да се играе дефанзивно, а точно обратното. Ще има някой промени в титулярния състав, но те все още не са ясни.

Норвегия – България, ПРОГНОЗА:

Както прогнозирахме победа за България срещу Хърватска, така и сега ще прогнозираме отново победа за България. Макар и като гости нашите имат голям шанс за победа, а коефициента е повече от добър и се предлага при стойности от 3,50 до 3,70. Като допълнителна прогноза може спокойно да се избере и опцията под 2,5 гола, която се предлага в Efbet при коефициент 1,65.

Прогноза Норвегия – България: 2 @ 3,60 коефициент (Efbet)

100 ЕВРО Бонус за Добре Дошъл! Поискайте го сега!