Прогноза: ЦСКА – Левски

ЦСКА – Левски: II кръг, А група, Сезон 2014/2015. Начало 27 юли 2014г, 19:30 часа.

Голямото футболно дерби в България между отборите на ЦСКА и Левски, този път ще е голямо дерби и за двамата старши треньори на двата клуба – Стойчо Младенов и Георги Иванов – Гонзо, които излизат за първи път един срещу друг.

В първия кръг от новия сезон ЦСКА записаха трудна но важна победа над Литекс като гости с 0-1, а Левски направи равенство 1-1 срещу Локомотив Пловдив у дома. ЦСКА играха през седмицата и мач от квалификационната фаза на турнира Лига Европа, откъдето вече изпаднаха, а Левски почива.

Напоследък вечното дерби взе малко или много да се омаловажава, но е безспорно, че когато на терена се очаква един срещу друг да застанат червени срещу сини, заряда е налице. Каквото и да се пише и говори, сблъсъкът между ЦСКА и Левски си остава най-гледаемото футболно събитие у нас, без значение с какви футболисти излизат двата тима. Все още няма кой да измести един от отборите, тъй като за целта трябва да се разполага със значителен брой фенове, а те са най-многобройни при ЦСКА и Левски.

ЦСКА са може би малко по-подготвени за този мач, но като цяло двубоя е съвсем равностоен. От крайния резултат на този етап няма да се случи нищо, но пък този мач ще изиграе своята роля във футболистите. Победителят ще е далеч по-амбициран в следващите няколко кръга, а и ще получи далеч повече подкрепа.

Сблъсъкът както казахме е и първи директен за Младенов и Иванов. Нито веднъж двамата не са излизали един срещу друг и сега ще е много интересно.

Към момента са ясни футболистите на Левски, докато от щаба на ЦСКА не са обявили подобна информация. Сините ще бъдат представлявани от Наумовски, Кунчев, Крумов, Димитров, Димов, Стойчев, Белаид, Минев, Сърмов, Балтанов, Краев, Огнянов, Педро, Бедоя, Божинов, Домовчийски, Аниете и Мисяк.

Прогноза ЦСКА – Левски: Равен, 1-1