РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА И ВЗЕМИ 200 ЛВ. БОНУС

Betfair PokerПрофесионалният покер играч от Германия Марвин Ретенмайер успя да грабне титлата от Световния Покер Тур (СПТ) с входна такса 25 хиляди долара, въпреки успорвания хедсъп с Филипе Кторза.

Ретенмайер бе водач по брой чипове през по-голямата част от турнира и имаше значителна преднина пред останалите петима играчи, преди да седнат на финалната маса, като повечето хора смятаха, че той ще успее да вземе лесно титлата.

Това обаче не стана така, след като останалите финалисти в лицето на Ник Шулман, Стив О’Дуайър, Филипе Кторза и Майкъл Мизраки го подложиха на трудно изпитание.

Финалният сблъсък продължи цели осем часа, в които се разиграха 200 ръце. Германецът загуби комфортната си преднина в чиповете, но след това успя да се пребори с натрупания дефицит и заслужено си тръгна със своята първа титла от СПТ и голямата награда от 2,7 милиона долара.

Независимо от това, че сред финалистите имаше много утвърдени имена, във финалния хедъп останаха само лидерът Ретенайер и французинът Кторза.

Представителят на Франция има богат опит и редица спечелени турнири в своята родина, както и печалби, възлизащи на повече от 300 хиляди долара, но той бе смятан за аутсайдера в този пряк двубой, части от който може да видите в покер видео материалите от турнира.

В един определен момент размерът на стека на Кторза бе слязъл до пет големи блайнда, но той не се предаде и неговата упоритост му се отплати.

Той успя на няколко пъти да удвои броя на чиповете си, като на моменти дори пое водачеството, но постоянството в играта на Ретенмайер му попречи да си тръгне като победител.

Въпреки второто място Кторза успя, да извоюва най-голямата печалба в своята професионална кариера, която възлиза на повече от 805 хиляди долара. От началото на тази седмица започват Световните Покер Серии (WSOP), които ще предложат на покер феновете много вълнуващи моменти.