Група А: Румъния – Швейцария, прогнози и залози

Отборите на Румъния и Швейцария излизат един срещу друг в сряда (15 юни) от 19:00 часа българско време. Двубоя е втори за двата отбора от груповата фаза. Преди началото на срещата, Румъния са а 0 точки, след като Франция ги победи в откриващата среща на Евро 2016, а Швейцария са с актив от 3 точки, след лесна победа над Албания. Срещата е от изключително значение за двата отбора, тъй като до голяма степен ще определи второто място в групата. Двубоя ще се изиграе на стадион „Парк де Пренс“ в Париж.

Двубоя между Румъния и Швейцария е втора среща за двата отбора от голям турнир. През 1994 година Швейцария бият с 4-1 в мач от Световното първенство, а последната им среща през 2012 година Румъния бият с минималното 1-0.

Интересна статистика преследва Швейцария, и тя е, че отбора губи във всяка втора среща от груповата фаза на последните три големи футболни форума, в който взеха участие. Румъния като цяло имат добра статистика срещу този отбор и ще се опитат да си наваксат изпуснатите точки от първия кръг.

Твърде вероятно е и двата отбора да подходят малко по консервативно в този мач, и победата да се реши с максимум гол разлика, макар че и Румъния, и Швейцария демонстрираха доста високо качество на атаките, макар и да вкараха досега само по 1 гол. Особено опасни в това отношение са футболистите на Швейцария – Джердан Шакири и Гранит Джака, които имат отличен поглед върху играта и притежават завидни умения, които ще ги поставят в основата на проблемите за Ангел Йорданеску.

Румъния (4-2-3-1) Швейцария (4-3-3)
romania switzerland

Ако вземем предвид последната среща между двата отбора, както и моментната им форма, то везните се накланят изцяло към Швейцария, който с тази победа буквално ще си запазят второто място, а може дори и повече.

Прогноза: Швейцария @ 2.50 коефициент