Тенис прогнози множествен залог за днес – 29 юли 2018

Матео Беретини – Роберто Баутиста – Агут
Прогноза: 2 @ 1.44

Матео Беретини е една нова фигура в световния тенис, която прави първите си крачки сред големите едва през тази година. Това не е чак толкова изненадващо на фона на това, че по-рано през тази година той навърши 22 години.

Беретини е добре сложен физически тенисист, който играе изцяло от основната линия и разчита на силата на своите удари. В редица случаи той пренебрегва доброто позициониране на ударите си като предпочита едва ли не да спука топката.

Роберто Баутиста – Агут е с цели 8 години по-голям от него, а успехите му просто няма как да се сравняват с него. Испанският тенисист е типичен клей кортър, който просто е в състояние да печели дори когато не е в най-доброто си състояние и не разгръща най-добрата си игра. Нещо подобно той направи във всеки от трите си двубоя от началото на турнира като най-отчетливо се видя в първия кръг срещу Хауме Мунар. Последва 2:0 срещу Таро Даниел и нов обрат – срещу Ласло Джере вчера. Беретини все още няма загубен сет, като се справи с Албот, Рубльов, Лопес и Зоп. Роберто Баутиста – Агут е тенисист от чувствително по-висок калибър и ще се окаже голяма хапка за младия италианец.

Николоз Басиашвили – Леонардо Майер
Прогноза: над 20.5 гейма @ 1.57

Николоз Басиашвили преоткри най-добрия си тенис, като от началото на турнира в Хамбург е блестящ. Само срещу Тобиас Камке (в първия квалификационния кръг, който изигра) той беше фаворизиран от букмейкърите, а във всеки от останалите 5 случая беше на втори план и въпреки това неизменно печелеше. Грузинецът се разправи последователно с Камке, Юрген Мелцер, Колшрайбер, Куевас, Карено-Буста и Хари. В 3 от случаите игра по 3 сета като натрупа много игрови минути на сметката си. Въпреки това той е на гребена на вълната и разгръща най-добрия си тенис, а навлязъл в такава серия, многократно е демонстрирал, че е трудно да бъде спрян. Леонардо Майер има големи симпатии към този турнир в Хамбург където вече има един финал (преди този). Аржентинецът е типичен клей кортър, който обаче през последните две години играе все по-умело и на твърди кортове. Срещу Басиашвили много от разиграванията ще се решават от неговата ракета и въпреки това срещата ще е много изравнена, точно както подобава за финал.

Олга Данилович – Анастасия Потапова
Прогноза: 1 (+1.5 сета АХ) @ 1.25

Много големи тенисистки отпаднаха, а до финала в WTA Москва стигнаха две млади надежди, които са на 17 години. Всъщност разликата между тях е едва два месеца в полза на Данилович.

Считана за новата Йелена Янкович, тя потегли в женския тур с много големи очаквания към себе си и вече започна да ги оправдава. Изявите й по време на турнира в Москва са близо до безупречните, като се справи последователно с Шмиедлова, Канепи, Гьоргес и Саснович. Едва вчера срещу беларуската съперничка тя загуби първия си сет на турнира.

Потапова тръгна много успешно като отстрани нашата Виктория Томова, а сама по себе си тази й победа беше определяна за голяма сензация. Малко по-късно тя победи Кристина Плишкова, Иваненко и Зиданшек, като последната й среща не завърши поради контузия на съперничката й. Данилович е изумителна в изявите си на клей и натрупала няколко големи победи, включително и срещу водачката в схемата Юлия Гьоргес, тя разполага с всичко необходимо, за да спечели най-голямата титла в кариерата си до този миг. С по-голям риск може да се пробва директно нейна победа вместо хендикапа.