Прогноза: Украйна – Полша, Група С – Евро 2016

Украйна и Полша излизат в последен мач от Група С на Евро 2016. Двубоя ще се изиграе на стадион „Велодром“ в Марсилия от 19:00 часа българско време.

Украйна изгубиха всички шансове да продължат напред и сега просто ще довършат участието си на Евро 2016, макар че тази последна среща е шанс за тях да запишат поне точка в турнира, тъй като за момента те са на последно място в групата с нулев актив от точки. Полша от друга страна имат сериозен мотив да се представят подобаващо срещу този съперник и да се надяват за първо място в групата, което ще им донесе по лек противник в следващия етап.

Крайно разочароващо представяне за Украйна, която не успя дори да зарадва с поне един гол своите привърженици. Футболистите на Михайло Фоменко допуснаха поражение с 2-0 от Германия в първия кръг, след това бяха надиграни от Северна Ирландия със същият резултат и сега са готови да се приберат вкъщи, но имат шанса поне да вкарат един гол и да отсрамят родината си.

След това представяне Михайло Фоменко ще освободи поста си, и това няма да е изненада за никой. Не е допустимо с играчи като Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля и компания да не успееш да се разпишеш поне веднъж в турнира, и да допуснеш да бъдеш изпреварен от участник като Северна Ирландия. Всичко това буди недоумение и липса на организация, тъй като Фоменко разполагаше с всичкия наличен състав и нямаше никакви проблеми с контузени играчи.

Полша се представя блестящо в турнира. Отбора успя да застане рамо до рамо с един от претендентите за спечелване на трофея – Германия и дори може да ги изпревари в класирането, разбира се, ако Германия се издънят срещу Северна Ирландия.

Ръководеният от Адам Навалка отбор няма да се поколебае да запише убедителна победа срещу „обезверения“ тим на Украйна. При добро стечение на обстоятелствата, дори при победа на Германия (но минимална), Полша могат да се надяват на първо място ако разгромят Украйна с 3 или 4 гола разлика.

„Дружина полска” е способна на подобна победа. В състава няма сериозни кадрови проблеми, единствено Войчех Счесни ще премине късен фитнес тест, но всичко останало е на линия, включително Роберт Левандовски и Милик, които ще поведат нападението срещу Украйна.

Полша не помнят добри спомени от последните си две срещи с Украйна. В квалификациите за Световното първенство през 2014 година, Украйна ги бият с 1-0 в Краков, а после с 1-3 във Варшава. През 2001 година в Хожов, Полша и Украйна завършват наравно, а през 2000 година в Киев, „дружина полска“ побеждава с 1-3.

В този последен мач Украйна ще бъдат с нулево самочувствие и не виждам как ще успеят да спрат „поляците“ по пътя им към победата.

Прогноза: Полша при 2,10 коефициент в Efbet