Унгария – Холандия (11.09.2012)

Световно първенство по футбол Бразилия 2014Унгария посреща Холандия в мач от група Д на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014-та година.

Унгария започнаха отлично кампанията с победа като гост над аутсайдера Андора с 5-0. Тимът имаше голямо предимство, като владение на топката, удари, създадени положения, корнери и спечели само с 5 гола разлика. Всичко бе решено още на почивката, когато резултатът бе 3-0. В последните години Унгария започна да се възражда от страна на футбола, тъй като оцелиха на добро поколение. В последните квалификации до самия край се бореха с тимовете на Холандия и Швеция за първите две места, но не им достигнаха няколко точки. Моментата им форма иначе е отлична – само едно поражение в последните 10 срещи.

Холандия пък прекрати серията си от 4 поредни загуби (3 на Евро 2012 от Дания, Португалия и Германия и една в контролата с Белгия след 2-4). Успяха да победят в първия си мач в групата Турция с 2-0, но не надиграха противника, а просто имаха късмет да вкарат един ранен и един късен гол. Ван Гаал не е направил значителни промени в състава, като виждаме само едно-две нови лица в стартовия състав. Освен това остават проблемите им в защита, които и няма как да се решат, тъй като в момента нямат много класни защитници.

Унгария и Холандия играха и в последните квалификации един срещу друг, като мачовете им завършиха 4-0 и 5-3 за Холандия. Днес отново можем да очакваме резултатен мач, тъй като и двата тима бележат много, а лалетата имат и проблеми в отбрана.

ПрогнозаПрогноза Унгария – Холандия: Над 2,5 гола