Унгария – Румъния, прогноза

Унгария посреща Румъния в една от най – интересните евроквалификации за класиране на Евро 2016. Сблъсъкът помежду им на стадион „Групама арена“ в Будапеща е с начален час 21:45ч в петък 04 септември 2015г. Двата отбора са с един крак на еврофиналите, като им остава съвсем малко до заветната цел. Лидер в тази група F е Румъния с 14 точки, втори е състава на Северна Ирландия с 13, на третата позиция са унгарците с 11 спечелени точки, на четвърто място е тима на Фарьорски острови с 6 пункта, следвани от Финландия с 4 и на последното шесто място е Гърция с едва две спечелени точки. Поглеждайки към класирането виждаме, че и двата състава ще са доволни на равенство, като подобна ставка се оценява на 3,10. Победа за Унгария се приема на коефициент от 3,00, а варианта гостите от Румъния да се поздравят с успеха се оценява на ставка от 2,70. За последните седем директни сблъсъка унгарците нямат победа срещу своя съперник, като последната такава датира отпреди повече от 30 години. А срещата помежду им на румънска земя преди около година завърши без победител – 1:1.

Унгария не спира да изненадва с представянето си в тези евроквалификации, като след първите шест кръга в тази група записа три победи, два хикса и едно поражение. Тима изкова три победи с по 1:0 над Фарьорски острови и два пъти над Финландия. Равенствата за състава на домакините дойдоха срещу Румъния и Гърция 0:0, а единственото поражение бе регистрирано от отбора Северна Ирландия с 1:2 насред Будапеща. Извън сметките на треньора Пол Дардай остават Балаш Джуджак, Золтан Гера, Ролан Януш и Даниел Тотцер.

Румъния е временния водач в тази група, като няма да останат недоволни и на точката в този двубой като това ще означава почти сигурно класиране за Евро 2016. Тима все още е непобеден в тази квалификационна група след четири победи и две равенства. Румънците взеха трите точки срещу съставите на Гърция, Финландия, Северна Ирландия и Фарьорски острови, а направиха равенства срещу Унгария у дома и срещу Северна Ирландия като гост. Извън сметките на треньора Ангел Йорданеску остават нападателите Александър Чипчиу, Габриел Трое и халфа Михай Пинтили.

Унгария – Румъния, гледай на живо онлайн ТУК!  

Прогноза Унгария – Румъния: равен @ 3,10 коефициент