Топ-дербито на кръга в шведския футбол е между АИК и Норкьопинг.

От няколко години точно този тим на АИК е все по-голям и по-голям фактор във футбола в тази страна и продължава да се развива. Той изгради прекрасен дефанзивен вал, който продължава да му носи позитиви и през настоящата кампания.

Само 9 инкасирани голa от негова страна, като в това отношение все още делят първото място занегласния приз за най-стабилна отбрана с водача в лигата – Малмьо.

Тази толкова силна част в едната игра на терена е за сметка на тази в другата, така че АИК, въпреки, че не разполага с най-силната атака, като има вкарани точно 16 гола и изостава от Малмьо, Юргорден, Гьотеборг, Хекен, Хамарби, че даже и от 7-ия – следващия си съперник – Норкьопинг, продължава да е съвсем близо до първото място.

Понастоящем 3-и в подреждането, тимът е допуснал феноменалните едва два гола във всичките си 6 домакинства през сезона, което определено няма как да бъде пропуснато да се отбележи.

Въпреки, че има много силно нападение, тимът на Норкьопинг ще изнемогва в тази визита и много трудно ще стигне до това да се разпише, че даже и веднъж. Нарисуван мач с ниска резултатност, за който коефициентите все още се държат на ниво.

Прогноза: Под 2.5 @ 1.70 в bet365

FT: 0-2 (печели)