ФК Селта Виго
Селта
14 дек 2020
Испания, ЛаЛига
Лого на ФК Кадис
Кадис

Най-накрая Селта започна да напомня за себе си и след записаните два триумфа над Гранада и Атлетик Билбао най-накрая излезе от зоната на изпадащите.

Много важно за тима е да запази този си ход, а възможността тук е повече от добра. Насреща му застава един от новаците в дивизията – Кадис, който се справи изумително дотук. През миналия уикенд същият този тим се разправи не с кой да е, а с Барселона, печелейки с 2:1. Освен това той е в горната половина на таблицата, че даже в момента заема и позиция в зоната на евро-турнирите.

Кадис играе много добре структуриран футбол и много рядко допуска разпад в играта си. Отборът ще е прибран в собствената половина и просто няма да позволи на Селта да стигне до осъществяването на голям брой положения за вкарване на гол.

Така този ще е поредният сблъсък с участието на Кадис, в който головете няма да изобилстват. За тази си визита те няма да разчитат на Хосе Мари и Адекани, които са контузени. Много по-сериозни са затрудненията за Селта, като аут са: Мурийо, Мор, Алварес и Йокушлу. Отвсякъде този понеделнишки мач си е за под 2.5.