Ботев Пловдив гостува на Дунав Русе в среща от втория кръг на Efbet Лига. Двубоя е в неделя (21 юли) от 18:45 часа.

Ботев Пловдив потегли с голямата кошница след като най-накрая е на път да се стабилизира. Тимът изпадна в огромни сътресения при освобождаването на „белия“, който няма как да пропуснем само да вметнем, че направи някои прекрасни неща.

Натежа обаче това, че беше загубен финалът за купата на България и то от кръвния опонент – Локо Пловдив и някъде там се стигна до логичната развръзка на взаимоотношенията им.

„Канарчетата“ продължават с големите инвестиции като много скоро след това незнайно как стигнаха до договорка с толкова престижен треньор, какъвто е Желко Петрович.

Той пристигна на базата в „Коматево“ с огромни амбиции, а освен това е всеизвестно каква футболна визитка има. Съвсем доскоро той работеше с някои от най-добрите треньори в съвременната игра, така че все още е изненадващо как изобщо склони да се заеме с подобно предизвикателство.

Все пак не бива да се пропуска това, че по презумпция, в по-голямата част от треньорската си кариера дотук, Петрович е бил помощник, а сега е еднолично начелон а своя отбор.

Дунав Русе някак си се измъкна от тинята преди броени месеци и се поздрави със спасението. Началото на този обаче е под всякаква критика, а загубата с 1:4 у дома от Левски внася огромни поводи за негодувание във феновете.

Все още участниците в идния мач търсят добрата си игра в отбрана, а в това си противопоставяне ще продължат да са на ниво, макар и само на другия край на терена.

Вкарването на два гола в мача е нещо задължително!!!

Прогноза: Над 1.5 @ 1.30 в Betano

FT: 3:1 (печели)