Левски - Черноморец
Левски – Черноморец

Левски посреща Черноморец на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от първия кръг на българската А група.

Левски и Черноморец завършиха през миналия сезон съответно на третo и четвърто място в класирането на А група, като сега амбициите и на двата тима са за нещо повече.
Левски, както винаги ще опита да спечели титла – нещо, което не им се отдава в последните 3 сезона. Затова бяха привлечени много футболисти – Станислав Ангелов, Базил Де Карвальо, Агуеманг Опоку, Роман Прохазка, Ромейн Ели, Марсиньо, Жоао Силва и Димитър Везалов. Освен че бяха привлечени толкова много футболисти бяха и освободени класни футболисти като Тасевски, Грийн, Калво, Дани Младенов, Ивайло Цветков, както и Митрев, Станчев, Иво Иванов, Балтанов, Милиев и Жуниньо. Видя се в евротурнирите, че тези промени не доведоха до очакваното подобрение в тима и сините бяха разпиляни от ФК Сараево и отпаднаха за втора поредна година от Лига Европа още от първия си опонент. Трябва време за Илиян Илиев, както и за сработване на многото нови футболисти.

Черноморец все още не са играли официален мач през този сезон, но изиграха цели 5 контроли, в които записаха 2 победи, 2 хикса и 1 поражение. Успяха да запазят голяма част от състава си, като освободиха няколко ненужни футболиста като Мелконян и Кристофър Уалембо, Кишишев сложи край на кариерата си, а Телкийски напусна в посокa Локо София. Единственият основен футболист, който бе продаден е Атиф Шаешу, който отиде в Сивасспор за 800 000 евро. В същото време бяха привлечени Лъчо Балтанов и Дани Младенов, именно от Левски, както и французите Гаел Нонундулу и Амара Бейби.

100% до 200 лв бонус за нови клиенти на Ефбет промо код след регистрацияВъведи промо код 337 при регистрация

Черноморец запази състава си и дори се подсили, така че можем да очакваме да са по-добри през този сезон. Левски пък направиха страшно много промени и трябва време, така че е много рано да покажат максимума си. Очакванията са да имат проблеми срещу Черноморец, а и акулите по-традиция са неудобни за Левски. В последните 10 мача помежду им Левски има само 2 победи, така че можем да очакваме акулите да измъкнат нещо от мача.