Хакен – Сириус
Прогноза: 1 @ 1.70

Хакен все още не напипва оптималния си ритъм и въпреки това най-накрая ще бъде на топ-ниво. Отсъствието на тримата шведи Фалцетас, Судич и Линдгрен няма да направи особено впечатление и тимът ще се справи и без тях. Това е един от мачовете за Хакен, в които тимът наистина да разгърне най-доброто от уменията си и да направи голяма крачка към офанзивата на голямата тройка. Сириус е много голяма изненада, като още преди първия кръг тимът се надяваше да оцелее, а към края на 7-ия кръг е втори в таблицата. Няма да се задържи много това класиране, като последните два кръга се оказват началото на един сериозен срив в редиците на тима. Хакен ще е на топ-ниво и ще запише 5-и успех в 5-ия си сблъсък със Сириус.

Дукла – Прибрам
Прогноза: Х2 @ 2.30

Дукла се добра до средата на подреждането и няма да е пресилено да се упомене, че спасението вече е гарантирано. Изграденият аванс от 9 точки пред 15-ия – Храдец Кралове е напълно достатъчна, за да доведе до безпроблемен завършек на кампанията за тима. Вижда се, че той не е толкова убедителен, колкото в един кратък отрязък от кампанията, в който си изгради точковия актив. Прибрам тъне на последното място и въпреки това има не един или два поводи за оптимизъм. Триумфалните походи на тима изобилстват, като 3 от предходните му 5 опонента бяха съсечени, а все по-често той започна да си набавя по три точки наведнъж. Същият този тим сломи Дукла в първата им битка през кампанията с 3:1, а в идния сблъсък ще се отчете с 6-и пореден случай без инкасирано поражение.

Карабах – Кабала
Прогноза: под 2.5 @ 1.75

Последният мач от надпреварата за купата на азербайджанския футбол. Съдбата си направи шега и до него достигнаха двата най-силни тима през кампанията, което е основен знак за това, че има известни очаквания за високо качествена продукция. Карабах е пълен хегемон, като е толкова близо до титлата. Дубълът също не е далечна дистанция, като победа срещу Кабала ще го подпечата. В шампионата преимуществото на същищ този тим пред втория се равнява на вече невъзможните за съкращаване 10 пункта. Много дълго време липсата на голове се превърна в основния отличителен белег на споровете между Карабах и Кабала и като нищо тази серия ще бъде удължена в задаващия се финал.