Efbet - невероятното усещане от победата! (18+)

Прогнози от 1/4 финалите на Шампионска лига, мачовете вторник, 09 април

Тотнъм – Ман Сити
прогноза: 2 @ 1.75

Изправени пред немислимата задача да отстранят Ман Сити, „шпорите“ все пак имат някакъв оптимизъм преди домакинството си след като съвсем наскоро откриха дългогодишното си бъдещо убежище.

Нямаше и как да го направят по по-добър начин, макар да отнесоха известни критики за показаното през първите 45 минути. В един от редките случаи, в които Кейн не се прояви и собственоръчно да донесе трите точки, Кристиан Ериксен изгря на голямата сцена, разврихри се и свърши работата на Кейн от предходните случаи. Тотнъм има едно-две места, от които да нанесе своя удар, а Ман Сити много повече. Това, че съвсем наскоро смениха стадиона си, ще повлияе на домакините и в този случай ще е по-скоро негативно.

Сковани от това, че започнаха с победа, те ще бъдат съсипани от грандиозните очаквания и още във второто си домакинство ще се пропукат по един безумен начин, а Ман Сити ще продължи да върви в посоката, в която Гуардиола желае.

Ливърпул – Порто
прогноза: 1 (-1ЕХ) @ 1.90

Ливърпул се поизпоти във визитата си на „светците“ отпреди няколко дни и въпреки това в крайна сметка изкопчи своето. Имаше известни мъки за гостите на „Сейнт Мерис“, които рано-рано бяха догонващи в резултата и не се знае дали точно тогава някои от собствените им фенове не са развели белия байрак в битката за титлата.

Червеното шоу започна с един от редките проблясъци на Наби Кейта. Най-накрая привлеченият от Лайпциг полузащитник разгърна уменията си и само с тази среща като нищо може да остане в сърцата на феновете след като реализира така важния изравнителен гол, който в хода на кампанията като нищо ще се окаже и с чувствително удвоена, утроена или дори още по-голяма стойност.

През втората част Ливърпул взе контрол върху случващото се на терена, но не намираше път към вратата на съперника до 80-та минута когато Сала вкара и донесе победата. Тимът на Клоп е отпочинал и готов за поредното голямо предизвикателство, а използвайки това си велико трио в нападение, няма да сбърка и срещу Порто. Двубоя можете да проследите на живо, вижте как от линка.

„Драконите“ продължават да са типичният тим, който създава футболисти и без време ги продава за големи цени. Това не е подход, който носи дълготраен успех, а точно срещу Ливърпул това ще се затвърди. На „Анфийлд“ ще има само един отбор и това ще е домакинският, който само след края на тези 90 минути ще погледне към следващата фаза.