Наред с останалите предложения за залог на екипа днес, нашият премиум типстър е подготвил страхотен фиш с права колонка на три мача днес. Това е срещата между Орхус и Вейле, двубоя между Ботев Враца и Бистрица, както и дербито между Арсенал и Нюкасъл.

Срещите, можете да следите на живо тук, а общият коефициент на тази колонка формира коефициент от 2.65 в efbet  + 200 лв. бонус:

Орхус – Вейле
Прогноза: Над 1.5 @ 1.30 efbet

Тези тимове изпращат потресаващ сезон, който завършва по много нелицеприятен начин за тях. Въпреки това все по-вероятно изглежда положението за домакините да се подобри в най-кратък срок като целият им прогрес бъде стартиран някъде тук, в края на кампанията и да продължи през цялата следваща.

Орхус е един много зрелищен за наблюдаване отбор, който преди две-три години беше в много по-добра ситуация, но въпреки безспорния си регрес през настоящия, отборът ще продължи да е много неудобен съперник даже за най-силните тимове в страната. На първо време той трябва да си подпечата оцеляването, което все още е под въпросителна. Победа в това домакинство ще послужи страшно много на тима, за да погледне в правилната посока. Вейле е на дъното в група 1 на борещите се за оцеляване като в нея са още Хорсенс и Сьондерийске. Два от отборите ще си гарантират оцеляването като освен това ще могат да стигнат и до участие в „Лига Европа“ посредством баражи, а другите два (заемащи 3-о и 4-о място) ще се борят за мястото си в елита (отново посредством баражи).

Датското първенство се провежда по аналогичен начин на българското, така че цялата тази схема е добре известна и на родните фенове на футбола. От дълго време насам падат страшно много голове в мачовете на Орхус, а два в домакинството на Вейле няма да представляват ни най-малка трудност.

Ботев Враца – Бистрица
Прогноза: под 2.5 @ 1.57 efbet

За да не се проточва в излишни подробности прогнозата за този мач, ще ви кажем да погледнете заключителната част на горната прогноза (или ако вече сте я прочели), да разберете, че Ботев Враца и Бистрица са част от една подобна група на тази, в която са датските тимове Орхус и Вейле (от двете групи от по 4 тима във всяко от първенствата, борещи се за оцеляване).

Единствената несъществена разлика е, че в датския футбол точно тези две групи са именувани като 1 и 2, а в родния футбол са „А“ и Б“. Ботев Враца е в много добра позиция да си гарантира оцеляването като всъщност е в състояние да направи решителната крачка още в това си домакинство. При победа, врачани ще се утвърдят отвсякъде на второто място след като ще увеличат аванса си пред единствения си съперник за директно спасение – Витоша на цели 9 пункта.

В същото време както 1-та, така и 4-та позиции в групата са гарантирани за отборите на Етър (43 точки) и Верея (6 точки), така че точно този мач между Ботев Враца и Бистрица ще е в състояние да предизвести и последната въпросителна или пък да я направи още по-голяма. Последното ще се случи при победа за гостите с което изоставането им ще е едва 3 точки, а ще имат и домакинство в ответния мач след няколко седмици. Въпреки, че има нужда от задължителна победа, точно Витоша ще е тимът, който ще е с основна роля за получаването на скучен мач.

Арсенал – Нюкасъл
Прогноза: 2 (+2.5АХ) @ 1.30 efbet

Арсенал продължава да е в голямата игра, но не за титлата, катко в самото начало се искаше на част от феновете, а за завършване в четворката. Основното за тима е да си подпечата участие в най-силния евро-турнир и да се завърне към големите си битки точно там. Въпреки, че е 5-и, отборът е в много добро положение. Промените на Емери започнаха да дават резултати, а в един кратък период (по-малко от сезон след назначаването му) тимът вече има ясно изразен облик, който ще следва и в близките години.

Испанецът направи страшно много на първо време да въведе вижданията си за играта като игрова постановка, а в същото време и да направи така желаното драстично подмладяване. Понастоящем тимът му е все по-близо до това да получи завършения си вид, но до тогава има още мачове да изиграе. 5-то му място в първенството със сигурност не носи много радости за феновете, но участието в „Лига Европа“ продължава, а спечелването на трофея е напълно по силите на тима. Изненадващото е, че Нюкасъл, който е толкова назад в класирането, по един или друг начин ще затрудни звездната селекция на Емери и в никакъв случай няма да допусне да бъде разгромен.