Швейцария-Англия

Швейцарците станаха част от нещо много рядко срещано във футбола след като точно техният двубой отпреди няколко дни беше съпътстван от една едва ли не единствена по рода си ситуация, свързана с нововъведената система ВАР във футбола.

Получилата се ситуация в двубоя с португалците от полуфиналите в плейофите на „Лигата на нациите“ предизвика все повече разнопосочни мнения около приложението й във футбола, така че със сигурност през следващите месеци ще има все повече коментари и дискусии около тази тема.

„Кръстоносците“ изнесоха една много качествена среща и то като гости на съперниците си от Португалия след като точно те бяха обявени за домакини на заключителната фаза, а самият двубой се изигра на „До Драгао“.

В немалко моменти от същата тази среща момчетата на Петкович бяха по-дейните, но в крайна сметка след като не намериха начин да спрат Кристиано Роналдо, загубиха. Петкович прибегна до игра с малко по-дефанзивна схема, но след като така важният сблъсък вече беше загубен, той ще се върне към разкрепостения си футбол точно срещу англичаните.

„Трите лъва“ се пропукаха срещу холандците и също загубиха в своя сблъсък след като дълго време бяха напред в резултата благодарение на гола на Маркъс Рашфорд от дузпа. Така това съперничество между тях и „кръстоносците“ ще е просто за чест, а всякакви действия в отбрана ще бъдат тотално загърбени като головете ще падат един след друг.

Прогноза Швейцария – Англия: Над 2.5 гола

  • FT: 0-0 (губи)