Видовете залози на футбол

видовете залози на футбол с efbetПредставяме Ви кратка информация за най-популярните залози на футбол предлагани от онлайн букмейкърите. Съществуват значително повече видове залози от посочените от нас, но те не са толкова популярни и се предлагат за ограничен брой срещи. Ето ги най-популярните и най-разпространените залози, който можете да намерите в efbet и в британския букмейкър Betano.

Видовете залози на футбол в онлайн букмейкърите

1. 1Х2 или залог на крайният изход в срещата – това е най-разпространеният залог, при който трябва да познаете по какъв начин ще завърши двубоя в редовното време 90 минути плюс даденото от съдията продължение. Възможностите тук са да изберете за победа на домакини или госта или да изберете опцията, двубоя да завърши наравно. Този наречен още стандартен залог на футбол е най-използваният и най-предпочитаният, събиращ един голям процент от залозите направени на дадено събитие. Трябва обаче да знаете, че при всички случай, без значение от отборите, който играят един срещу друг, шансът Ви за успех е винаги не повече от 33,33%!

2. Залог за брой голове в срещата ПОД/НАД или така нареченият (Under/Over) – този вид залог се нарежда на второ място по популярност сред горе посоченият. Тук прогнозирате колко гола ще бъдат отбелязани в един мач, като опциите са да изберете дали повече или по-малко. При големите букмейкъри се предлага опцията от под/над 0,5 гола до под/над 7,5 гола. При този вид залог шансът Ви за печалба значително се покачва, тъй като изходът тук е 50/50 и толкова е вероятността да спечелите. Най-популярния сред избор на голове е Под/Над 2,5 гола, където се срещат най-добрите коефициенти.

3. Двоен шанс – е следващият по популярност залог. С двоен шанс Вие елиминирате два от възможните три изхода на един мач, или с други думи казано е възможно да заложите мача да завърши: с победа на домакина или наравно, с победа на госта или наравно, или с победа на домакини или госта. Шанса за печалба е значително висок, но пък за сметка на това този вид залози се отличават с доста ниски коефициенти. Двоен шанс се използва повече, когато се очаква аутсайдера в даден мач да направи нещо, или отбора считан за фаворит е с проблеми.

4. Драу ноу Бет или Равенството не важи – е подобен на двойния шанс залог, при който обаче ако срещата завърши наравно, заложилият не печели нищо и получава парите си обратно. Печалба тук се реализира, само ако избраният от вас отбор спечели мача, при равенство – парите се връщат. Това е един вид залог – застраховка, при който също коефициентите не са много големи. Драу ноу Бет се използва, когато се очакват някакви изненади.

5. Точен резултат – самото име на залога говори за само за себе си. Този залог се характеризира с много високи коефициенти, но пък шансът за печалба е изключително нисък. Залога е в графата – високи рискови и той е обект на прицел от само най-закоравелите играчи и познавачи на футбола. На практика, този залог е редно да се играе само и единствено в Борсата за Залози, където в един момент е възможно да приберете парите си, ако резултата се движи около вашата прогноза.

6. Залози за Първо полувреме/Краен резултат – този залог е много труден за реализиране, но пък ако веднъж успеете да познаете няколко мача под този знаменател, ще спечелите доста, тъй като коефициентите са значително високи. При този залог трябва да познаете едновременно как ще се развие мача след края на първото полувреме и крайният резултат. Възможните опции, между които трябва да избирате са 1/1 (победа за домакини и през двете полувремена); 1/Х (победа за домакина през първото полувреме и равенство краен резултат); 1/2 (победа на домакина през първото полувреме и победа за госта в крайния резултат); Х/1 (равенство през първото полувреме и победа за домакина); Х/Х (равенство и през двете полувремена) и идентично продължават обратните залози – Х/2; 2/2; 2/Х и 2/1. С най-висок коефициент от близо 30,00 е ако познаете 1/2 или 2/1, след това с от 10,00 до 15,00 коефициент са опциите 1/Х или 2/Х.

7. Залози на корнери – самото име на залога говори само по себе си. При различните букмейкъри се наблюдават следните опции – предлага се да се залага от Под 9 корнера, Точно 10 корнера и Над 11 корнера. Този брой на корнерите е различен при букмейкурите, както и при определени футболни срещи. Границата почти винаги започва от 7 или 9 и достига до 13+. Тук коефициентите варират от 2,00 до 4,50.

8. Азиатски Хендикап – този залог е един от най-предпочитаните залози и за него подробно сме писали в статията „Как се залага с Азиатски хендикап“.

9. Залози за Първо Полувреме – залозите за първо полувреме са идентични както горепосочените, като се характеризират единствено с това, че се гледа резултата само от първото полувреме.

10. Първи Голмайстор или да бележи по всяко време – тук имате възможност да познаете кой ще е първия голмайстор в срещата или да изберете някой футболист, който ще вкара по всяко време на мача. При първи голмайстор коефициента е висока, а за това определен футболист да вкара по всяко време на мача, границата пада почти три пъти, което е съвсем нормално.

Това са само част от всички видове футболни залози предлагани от онлайн букмейкърите. Посочваме само тези, който се използват и от нашия екип при изготвянето на нашите футболни прогнози и тези, които са най-разпространени.