Ник Кириос – Милош Раонич
Прогноза: над 3.5 сета @ 1.45

Топ-двубоят на Аустрелиън Оупън изправя един срещу друг Кириос и Раонич.

Това, което те ще ни предложат в никакъв случай не е за изпускане и всеки един любител на тенис играта е задължен да наблюдава случващото се на корта между тях. Кириос играе у дома и това ще едно от малкото събития, които да го накарат да подходи по-събрано и да не демонстрират безкрайно необуздания си нрав. Той ще получи и подобаваща подкрепа от страна на феновете, които ще го окрилят и ще направят така, че играта му да придобие най-добрите си измерения. Този супер талант не само на австралийския, а и на световния тенис, има една липсваща частица за запълването на пъзела, която би го превърнала в един топ-тенисист и тя някак си, колкото и чудато да звучи, може да му бъде придадена от местните любители на играта.

Кириос има всичко необходимо, за да стане играч от най-висока класа, а домашният Аустрелиън Оупън като нищо ще направи прехода в тази посока. Милош Раонич страдаше от няколко травми през миналата година, които неведнъж го проваляха в начинанията му. И въпреки това канадецът се озова на 17-то място в света за началото на тази година, докато неговият съперник, макар и да е такъв суперталант, е 52-ри. Тази позиция не приляга на Кириос, а със силно представяне на Аустрелиън Оупън той ще се изстреля обратно към позициите, които в най-скоро време ще са негово обичайно притежание – тези от Топ 10. Дотук нито един от тях няма преимущество в директното съперничество като си размениха по 3 победи, а задаващата се среща ще се развие точно според прогнозата за дълга продължителност. Много трудно Кириос може да приключи двубоя в 3 сета, като същото се отнася и за Раонич, а коефициентите за развръзка в минимум 4 въобще не са малки.

Новак Джокович – Мичел Крюгер
Прогноза: 2 (+10.5 гейма) @ 1.80

Новак Джокович открива любимия си Аустрелиън Оупън с един много, много лесен двубой срещу квалификант от Америка.

Сърбинът неведнъж се е разправял с такива съперници и то без да влага най-доброто от себе си. Той е способен да го направи отново и да стигне до лесна трисетова победа, което ще е най-обяснимото нещо на света. Новак е толкова силно фаворизиран не само за спечелването на този двубой, а и за това на целия турнир, като коефициентите за това той да вдигне трофея понастоящем са малко над 2.15. Единственото преимущество за Мичел Крюгер ще е това, че той вече е усетил кортовете и донякъде е нагласил играта си към тях. Той взе участие не в една или две срещи, а в цели три, тръгвайки още от първия квалификационен кръг, като се справи последователно с Гайо, Менендес-Масейрас и Трунхелити винаги в три сета. Излизането на един и същи корт с Новак Джокович от другата страна е възможност, която Крюгер ще получи едва ли не веднъж в кариерата, си още повече, че всичко това се случва на най-високо ниво – на първия за годината турнир от Шлема.

Ноле все още не е в оптималния си ритъм и това се видя в Доха, където загуби от Роберто Баутиста-Агут. Крюгер ще използва това, ще действа разнообразно и ще стои сравнително добре на корта, макар всички да предвиждат тотален крах за него с крайна разлика в геймовете от 12 и нагоре в полза на Джокович. Това няма да се случи, като американецът ще спечели даже този чувствително по-малък хендикап от 10.5 гейма при този толкова добър коефициент.

Беноа Пер – Доминик Тийм
Прогноза: над 3.5 сета @ 1.70

Поредната прогноза с голям коефициент за мач от Аустрелиън Оупън.

61-ият в света ще има насреща си 8-ия и напълно обяснимо е това, че този, който е толкова по-напред в световната ранглиста е и толкова силно фаворизиран. Въпреки това в никакъв случай настоящата позиция на Пер не му приляга. Той е един от малкото тенисисти, които са извън Топ 50 и в същото време са в състояние да играят като равни с редица съперници от елита в този спорт. И през миналата година той нагледно го демонстрира като направи няколко изумителни срещи не с кой да е, а с Роджър Федерер. Този тенисист, предпочитащ да играе от бекхенд страната, си остава истинска загадка за тенис любителите. Той е един от толкова редките случаи, които получили топка на форхенда си, се изтеглят допълнително, за да играят от другата страна и не само за да я върнат в игра, а за да нанесат печеливш удар.

Пер ще използва многократно това и срещу Тийм, който играе бекхенд с една ръка и нерядко допуска изобилие от непредизвикани грешки. Още повече, че австриецът започна този сезон по потресаващ начин – с ранни отпадания както в Абу Даби, така и в Доха. Той натрупа цели 3 загуби в Абу Даби (след като форматът на турнира беше променен), а малко след това изненадващо отстъпи на Пиер Юг-Ербер в Доха и то в два сета. Тийм ще срещне подобаващ отпор от непредсказуемия Пер и ще се стигне до една много дълга и все толкова вълнуваща битка помежду им.