10.1 C
Ню Йорк
сряда, април 24, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Байер Леверкузен – Херта (30 април 2016)

Два от отборите с амбиции за участие в Шампионска лига през следващия сезон – Байер Леверкузен и Херта, се изправят един срещу друг в мач от 32-рия кръг на „Първа Бундеслига“. Двубоят е в събота, 30 април, от 19:30 часа на стадион „БайАрена“ в Леверкузен.

Домакините са във върхова форма, след като спечелиха последните си шест мача в първенството и вече почти 2 месеца нямат загуба. Добрите им резултати ги изкачиха на 3-о място във временното класиране с актив от 54 точки, с пет повече от предстоящия им съперник, който е 4-ти. В миналия кръг Байер Леверкузен записа много важна победа, надигравайки Шалке 04 с 3:2 в Гелзенкирхен. Третият им пореден успех на чужд терен ги затвърди на третото място, след като някои от конкурентите им направиха грешни стъпки. На собствен терен „аспирините“ са безупречни след онова катастрофално поражение от Вердер с 1:4 в началото на месец март. След това те записаха три поредни победи, без да допуснат гол, като с празни ръце от Леверкузен си тръгнаха Хамбургер, Волфсбург и Айнтрахт Франкфурт. Сега обаче те се изправят срещу далеч по-силено отбор, който е готов на всичко, за да запази мястото си в Топ 4 и да спре пропадането си в класирането.

Тимът на Херта доста време бе на третата позиция, но слабите им резултати в последно време им костваха мястото, даващо право на директно участие в групите на Шампионска лига. Столични спечелиха само точка от последните си четири мача, но и програмата им не бе никак лека. Падението на Херта започна при визитата на Борусия Мьонхенгладбах, която бе загубена с 0:5. След това берлинчани не успяха да победят последния Хановер на собствен терен, завършвайки наравно 2:2 и този резултат може би доведе до следващото им поражение – 1:2 като гост на Хофенхайм. В миналия кръг Херта не намери сили да се противопостави на лидера Байерн у дома и загуби с 0:2, но в предстоящия мач на „БайАрена“ ще се стреми да запише първа победа от 19 март насам, когато надигра Инголщад с 2:1 у дома.

При успех в предстоящия мач домакините ще си резервират място в Шампионска лига през следващия сезон и предвид формата на двата отбора, аз очаквам те да спечелят. Освен това „аспирините“ бяха безупречни при последните си две домакинства на Херта, така че надали ще допуснат грешка и този път.

Прогноза Байер Леверкузен – Херта: 1 @ 1,65 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации