7.7 C
Ню Йорк
вторник, април 23, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Барселона – Атлетико Мадрид, 30 яну 2016г., 17:00ч., на живо

Двубой: Барселона – Атлетико Мадрид
Турнир: „Примера дивисион“
Начало: 17:00 ч., 30 яну 2016г.
Стадион: „Камп Ноу“, Барселона

Дербито на 22-рия кръг в „Примера дивисион“ противопоставя лидерите във временното класиране Барселона и Атлетико Мадрид. Двубоят между двата тима на „Камп Ноу“ е в събота, 30 януари, с начален час 17:00 българско време.

Двата отбора изживяха различни емоции през седмицата – Барселона отстрани Атлетик Билбао в турнира за Купата на Испания след втора победа, този път с 3:1 и с общ резултат 5:2 се класира на полуфинал в турнира, докато мадридчани отстъпиха у дома на Селта с 2:3 и след 0:0 в първия мач отпадат от турнира.

Победата срещу Билбао за Копа дел Рей бе шеста поредна за „каталунците“ във всички турнири, които продължават да са на върха в „Ла Лига“ като имат и мач по-малко. От началото на сезона в Примера Барселона има десет победи и едно равенство на „Камп Ноу“ и е най-добрият домакин в първенството. В последния си мач у дома тимът на Луис Енрика размаза Атлетик Билбао с 6:0, а преди това записа победи над Гранада и Бетис с по 4:0. Настваникът Енрике няма никакви проблеми с контузени или наказани футболисти преди сблъсъка с Атлетико и ще разчита на най-доброто в търсене на четвърта поредна победа срещу този съперник в „Ла Лига“.

Като изключим поражението от Селта в средата на седмицата, Атлетико играе силно, въпреки че не успя да победи Севиля миналия кръг, завършвайки при нулево равенство на „Висенте Калдерон“. Преди поражението в Копа дел Рей тимът на Диего Симеоне не бе получавал гол в пет поредни срещи. Именно добрата игра на отбора в защита го държи в борбата за титлата и това трябва да е основният коз на тима срещу Барселона, който от своя страна е неудържим в предни позиции с триото Меси, Неймар и Суарез.

До голяма степен дербито в събота ще отговори на един въпрос – има ли шанс Реал Мадрид за титлата. Защото при успех Барселона ще дръпне сериозно пред „белия балет“, а с мач по-малко „каталунците“ не мисля, че ще допуснат Реал да ги достигне до края на сезона. Точно този факт очаквам да мотивира домакините още повече, тъй като мачът им срещу Атлетико е най-сериозният им тест в скоро време. В следващите седмици на Барса им предстои срещи с Леванте, Селта и Спортинг Хихон, където не мисля, че ще загубят точки, а това ще обезкуражи съперниците им за титлата.

Прогноза Барселона – Атлетико Мадрид: 1 @ 1,55 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации