7.9 C
Ню Йорк
петък, април 19, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Борусия Дортмунд – Инголщат, 30 яну 2016г., 16:30ч., Бундеслига

Двубой: Борусия Дортмунд – Инголщат
Турнир: „Първа Бундеслига“
Начало: 16:30 ч., 30 яну 2016г.
Стадион: „Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд

Борусия Дортмунд приема Инголщат в среща от 19-ия кръг на „Първа Бундеслига“. Срещата между втория и десетия във временното класиране е в събота, 30 януари, от 16:30 часа наше време на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд.

След добрата победа над Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 като гост на старта на втория дял на първенството, Дортмунд ще търси нов успех, за да не изостане от лидера Байерн Мюнхен, тъй като в момента авансът на „баварците“ е осем точки, но „жълто-черните“ все още таят надежди за титлата.

„Жълто-черните“ са в серия от четири поредни победи на собствен терен като в тези срещи реализираха общо 16 гола, което прави средно по 4 на мач. Борусия не познава вкуса на поражението у дома в първенството от 4 април миналата година, когато Байерн Мюнхен ги надигра с 1:0. Силната форма на отбора у дома е с огромно значение за добрия сезон, който възпитаниците на Томас Тухел правят до момента.

В лагера на домакините има четирима контузени футболисти – Марсел Шмелцер, Свен Бендер, Нури Шахин и Ерик Дурм. Първите двама със сигурност ще липсват на тима, тъй като Шмелцер има 15 мача през сезона, а Бендер – 10. За гостите от Инголщат пък с травма са бранителите Тобиас Левелс  и Маркуш Сютнер, които имат съответно по 16 и 12 изиграни срещи.

Инголщат заема позиция в средата на класирането и има актив от 23 точки, с цели девет повече от зоната на изпадащите. „Червените“ стартираха уверено втория полусезон, след като победиха осмия Майнц 05 с 1:0 у дома. Победното попадение бе дело на нападателя Мориц Хартман от дузпа. Хартман е и най-резултатният играч на тима с четири попадения. Иголщат има най-слабата атака в първенство. Тимът е реализирал едва 12 попадения от началото на сезона като за сравнение последния Хановер има 19 вкарани гола.

През първия полусезон Борусия смачка своя опонент с 4:0 като гост. В предстоящата среща очаквам нов убедителен успех на „жълто-черните“, които показаха добро лице в първия си мач за втория полусезон срещу Гладбах. Като вземем предвид и проблемите с контузени футболисти в защита на гостите, малкото голове, които бележат и фактът, че гостуват на един от най-негостоприемните стадиони в Европа, то очаквам домакините да нямат проблеми и да запишат категорична победа пред собствена публика.

Прогноза: Борусия Дортмунд (-2, 2.5 Азиатски хендикап) @ 2,15 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации