6.9 C
Ню Йорк
четвъртък, април 25, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Литекс – Черно Море, прогноза

Литекс е домакин на Черно Море в интересна среща от IX-тия кръг на „A“ група. Двубоя на „Градския стадион“ в Ловеч ще се изиграе в петък вечер (18 септември) от 20:00 часа българско време. Преди началото на този кръг лидер във временното класиране е Литекс с актив от 15 точки, а гостите от Черно Море заемат шеста позиция с актив от 11 точки.

Литекс оглави временното класиране след изминалия осми кръг от първенството, но нямат никаква преднина, тъй като с равен брой точки до тях остава плътно Лудогорец. Благодарение на лошото представяне на Лудогорец и редицата пропуски при тяхната игра, Литекс за момента успяват да са на върха, но всеки момент могат да бъдат изместени оттам. Играят непостоянно и резултатите от последните три кръга са показателни – равенство със Славия, загуба от Берое и победа над Ботев Пловдив.

Победата над Ботев Пловдив дойде в много добър момент за „оранжевите“, като с нея успяха да изравнят Лудогорец, които пък сгрешиха срещу Берое завършвайки наравно. С добра игра за тази победа се отличиха привлечените от чужбина футболисти в лицето на Йонсен и Арсени, които отбелязаха двете попадения във вратата на Ботев.

Черно Море от друга страна може да са на шеста позиция в таблицата, но реално разликата им с първите двама е от само четири точки. „Моряците“ успяха да победят Локомотив Пловдив у дома в последния кръг и така оправдаха загубата в предходната среща от Ботев Пловдив.

Срещу Литекс няма да им е никак лесно, особено след като нямат победа над тях от 2013 година насам. Никола Спасов отлично осъзнава това и играта им срещу „оранжевите“ ще бъде предимно дефанзивна. Лошото е, че специалиста няма да има на разположение няколко ключови играчи. Това са защитника Стефан Станчев, както и Стенио, Траян Траянов и Марк Клок, всичките контузени с изключение на последния, които е наказан. За сметка на това Симеон Райков ще е на линия, след като повече от месец лекуваше контузия.

Литекс е типично домакински отбор и разчита да печели точки именно тук. Срещу Черно Море нямат проблеми в последните шест мача, а последните две срещи завършиха с категорична победа от 3-0. Черно море побеждава Литекс във Варна през 2013, а последния им успех тук датира преди повече от 12 години. Литекс няма да запишат две загуби в рамките на три мача и ще търсят задължителни три точки над Черно Море, които освен, че са без няколко ключови футболисти, играят изключително трудно в Ловеч.

Прогноза Литекс – Черно Море: 1 @ 1,55 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
предишна статия
Следваща статия
- Реклама -

Последни публикации