14.8 C
Ню Йорк
петък, май 3, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Манчестър Сити – Арсенал, Висша Лига, неделя – 18 декември

Манчестър Сити и Арсенал излизат един срещу друг в среща от поредния кръг на английската Висша Лига. Двубоя ще се изиграе на 18.12.2016г. (неделя) от 18:00 часа българско време на Итихад Стейдиъм, а главен съдия на мача ще бъде Мартин Аткинсън.

Манчестър Сити спечели с 2:0 домакинството си на Уотфорд през седмицата. С успеха, гражданите прекъснаха серия от 2 поредни загуби във Висшата Лига и се намират на 4-то място в класирането с актив от 33 точки. Момчетата на Пеп Гуардиола изостанаха доста от лидера Челси и сега ще се опитат да възвърнат позициите си в дербито с Арсенал.

Серхио Агуеро ще изтърпи третия си от общо 4 мача наказание и отново няма да бъде в състава на Манчестър Сити. Другия участвал в сбиването срещу Челси – Фернандиньо също продължава да изтърпява санкцията си и в средата на терена Пеп Гуардиола няма голям избор. Като добавим и контузията, която получи Илкай Гюндоган, без атернатива изглеждат Яя Туре и Фернандо. Джон Стоунс получи почивка срещу Уотфорд, а сега ще възстанови партньорството си в центъра на защитата с Николас Отаменди, в отсъствието на капитана Венсан Компани, който лекува травма.

Арсенал загуби драматично с 1:2 гостуването си на Евертън през седмицата. Така артилеристите прекъснаха серия от 14 мача без загуба във Висшата Лига и изостанаха на 6 точки зад лидера – Челси. Момчетата на Арсен Венгер ще имат нова тежка задача срещу един от фаворитите за титлата – Манчестър Сити.

Чуба Акпом, Санти Касорла, Матьо Дебюши, Яя Саного, Шкодран Мустафи, Дани Уелбек и Пер Мертезакер са с травми и няма да вземат участие на Итихад Стейдиъм. Близко до завръщане след контузия е Аарън Рамзи, който вероятно ще остане на резервната скамейка. Там вероятно ще остане и Оливие Жиру, тъй като Арсен Венгер се доверява в последно време на Алексис Санчес в центъра на атаката. Въпреки поражението от Евертън, сериозни промени в състава на Арсенал не се очакват.

Двубоя е много важен и за двата отбора. Арсенал се намира в малко по-добра форма от своя съперник и не е губил в последните си 6 мача срещу Манчестър Сити. Смятаме че Пеп Гуардиола и Арсен Венгер ще направят сериозен тактически сблъсък, който е много вероятно да завърши без победител.

вземи си бонуса още сегаПрогноза: Равенство @ 3.50 Efbet.com

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации