Ман Сити – Лестър 10.02.2018

Ман Сити – Лестър: Ман Сити ще поправя грешката от предходния кръг с домакинство на Лестър. Срещата е от 27-мия кръг на Висшата Лига и ще се изиграе в събота, 10 февруари, от 19:30 часа наше време. Домакините са убедителен лидер в таблицата и едва ли е възможно някой да ги измести от първото място. Аванса им пред преследвачите бе намален на 13 точки, но в събота той определено ще се запази или дори увеличи. Лестър нямат успех в последните два кръга. Отбора заема 8-ма позиция в таблицата и единственото, което може да направи в следващите няколко кръга е да изпревари намиращият се пред тях Бърнли.

Манчестър Сити са фаворит на Етихад, след като спечелиха 12 от последните си 13 срещи тук, като в тези мачове средния брой голове от „гражданите“ е над 3. Макар в последните няколко седмици отбора да не играе на върха на своите възможности, то не бива да имат никакви затруднения тук.

При домакините се очаква завръщането на Джон Стоунс, след като защитника пропусна последните два мача поради заболяване и контузия. Фил Фодън също тренира наравно с отбора, което може да го постави сред стартовите единадесет след близо два месеца аут от терена.

Шинджи Оказаки ще е сред титулярите на Клод Пюел. Оказаки ще смени Келечи Ихеаначо, който дойде именно от Ман Сити. Уес Морган и Роберт Хут са с контузии и пропускат това гостуване.

Статистиката показва, че Ман Сити спечелиха в последните си 12 мача у дома във Висшата Лига, като през този период отбора отбеляза по над 2,5 гола. „Гражданите“ са резултатни и срещу Лестър, след като им отбелязаха по над 2,5 гола в пет от последните шест мача по-между им във всички турнири.

Препоръчителен залог и прогнози: