9.1 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Ман Сити – Реал Мадрид, полуфинал (26-04)

Дебютантът на полуфиналите в Шампионска лига  Манчестър Сити посреща Реал Мадрид, който стига за 27-ми път до тази фаза на турнира. Двубоят е във вторник, 26 април, от 21:45 часа на „Етихад Стейдиъм“.

Ман Сити се класираха за едва третия си полуфинал в европейските клубни турнири. През 1971 г. те елиминират Шалке 04 с общ резултат 5:2 в турнира Купа на носителите на купи, а през следващия сезон на надпреварата отстъпват на Челси с 0:2. От друга страна, Реал ще изиграе своя 32-ри полуфинал в европейските клубни турнири като балансът им е 17 победи и 14 загуби. „Кралският клуб“ е за шести пореден път на полуфинал в Шампионска лига, но те спечелиха само един от тях – срещу Байерн през сезон 2013/14, когато завоюваха десетата си титла в турнира.

Манчестър Сити имаше тежка задача на 1/4-финалите, но успя да елиминира Пари Сен Жермен след успех на „Етихад“ с 1:0. След равенството 2:2 в първия мач в Париж, Кевин де Бройне хвърли в екстаз привържениците на тима с попадението си на реванша и пренаписа историята на клуба. Преди това Сити отстраниха Динамо Киев с 3:1 общ резултат, а в груповата фаза оставиха зад себе си Ювентус, Севиля и Борусия Мьонхенгладбах.

Реал Мадрид стори необходимото на „Бернабеу“, за да навакса пасив от два гола след първия мач срещу Волфсбург и да стигне до полуфиналите. Кристиано Роналдо се отчете с хеттрик за успеха с 3:0 над „вълците“, които създадоха много главоболия на Зинедин Зидан и компания.  През миналия сезон Реал отпадна в тази фаза на турнира, след като бе отстранен от Ювентус, но сега „лос меренгес“ са се устремили към класиране на финала. „Белите“ са непобедени в последните си осем мача срещу английски отбори като имат шест победи и две равенства. Последното им поражение бе от Ливърпул с 0:4 през сезон 2008/09 на Шампионска лига. Срещу отбори от Острова „белият балет“ е успял да продължи в седем от единадесет сблъсъка, така че феновете на Реал могат да бъдат оптимистично настроени преди дуела с Манчестър Сити.

Имайки предвид, че Сити вкараха осем гола в последните си три мача в „Премиършип“, а Реал отбеляза 11 попадения в изминалите си три срещи в „Ла Лига“, и всички класни футболисти, които ще видим на „Етихад“ във вторник вечер, то няма как да не заложа на попадения в двете врати. „Гражданите“ загряха за сблъсъка с мадридчани с успех над Стоук с 4:0, а звездата от мача с ПСЖ Кевин де Бройне получи почивка и ще бъде в оптимална форма. Реал пък вкара три гола на Хетафе без Кристиано Роналдо, така че формата им в атака също е впечатляваща и смятам, че ще станем свидетели на голове от двата отбора в първия полуфинален мач.

Прогноза Ман Сити – Реал Мадрид: Гол/Гол @ 1,60 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации